Forumet - Bra yrken att utbilda sig till? Motivera svar

Bra yrken att utbilda sig till? Motivera svar

2975 0 33
usch finns för mycket [cry]

Skogsmästare alt Jägmästare- då skogsbruk och skogsindustri är en av Sveriges viktigaste näringar och exportindustrier. Finns många varierande typer av yrken som man kan arbeta med.

sjöingenjör- de stora fördelarna är att man kan arbeta inom vilken nästan processindustri som helst, förutom som chief på tex kraftverk och vermeverk, mekanik industrier etc. En stor nackdel skulle vara att arbeta som chief då man blir sjöman, men man kan ju gå i land.

Spana också in:

Jag tycker att socionom och psykolog är bra och viktiga yrken. Positivt är naturligtvis att man hjälper människor. Negativt att det kan vara/oftast är psykiskt påfrestande. På psykologiprogrammet måste man själv gå i terapi tex, och jag har hört avv delar av den måste man betala själv. Men det kanske är värt det?

Jag tror att man får mycket tillbaka om man hjälper människor i svåra situationer. Man blir glad när de mår lite bättre. Det ger motivation.
sotnoten:

Undersköterska - Du lär dig allt inom vård, vilket är bra erfarenhet även om du inte jobbar inom det!


Och så kan man avancera och bli sjuksköterksa och sen specialistsjuksköterska [y]


envackermänniska:

psykolog


kräver toppbetyg.

envackermänniska:

delar av den måste man betala själv.


betalar hela själv, men det är subventionerat.
just inom psykologin finns det många intressanta inriktningar. att "vara psykolog" behöver inte nödvändigtvis betyda att man sitter i en fåtölj och lyssnar på människors problem dagarna i ända, utan man kan exempelvis hålla på med hypnos eller KBT.[smile]
hatsumi:

just inom psykologin finns det många intressanta inriktningar. att "vara psykolog" behöver inte nödvändigtvis betyda att man sitter i en fåtölj och lyssnar på människors problem dagarna i ända, utan man kan exempelvis hålla på med hypnos eller KBT


Som förre debattör skriver, pyskologi är mycket intressant och finns inte endast inom en inriktning.

Sedan skulle jag vilja påpeka att det varierar, hur långt man är villig att läsa och hur mycket man vill tjäna etc. Men antar att syftet är att få varierade karriärsval.

Reseledare - Man får se stora delar av världen!

Det är min dåliga motivation, men kanske rätt för den som gillar att se världen. [y]