Forumet - bränna fett!

bränna fett!

716 0 18
Hej!

Jag är en tjej på 17 år och jag vill bli smalare, behöver nödvändigtvis inte gå ner i vikt, men smalare vill jag bli, alltså få bort fettet.
Började träna på SATS ordentligt i januari men har varken gått ner i vikt eller blivit smalare, bara byggt muskler på låren.
Just nu går jag på ett step-pass i veckan och ett intervallpass i veckan, där man blandar konditon och styrketräning, samt springer på bandet ca. 30 min 2-3 gånger i veckan.
Jag äter heller inget onyttigt så som godis, glass, läsk, kakor etc, har dragit ner på kolhydrater och försöker äta nyttigt.
Vad ska jag göra för att bränna fettet?
Vad menas med att förbränna mer än man får i sig, för det är väl antagligen det jag borde göra? Om jag äter runt 1500 kalorier per dag.. ska jag bränna 1400 kalorier då? det går ju inte!
Hjäääälp mig! :)
taack
/ida

Spana också in:

iidas:

Jag är en tjej på 17 år och jag vill bli smalare, behöver nödvändigtvis inte gå ner i vikt, men smalare vill jag bli, alltså få bort fettet.


Högintensiv styrketräning och konditionsträning skulle jag rekommendera. Och förlita dig sedan på din hunger. Det här med att räkna kalorier är jag inget större fan av. Så länge man äter regelbundet, varierat och så länge kosten innehåller protein, kolhydrater, fetter och vitaminer, så behöver man inte oroa sig. Och ja, glöm inte att sova.
iidas:

men jag fattar inte, om jag äter 1500 kalorier på en dag, måste jag göra av med 1600 då :S ? för att ligga på underskott


Ja. Om du vill ligga kvar på den vikten du har nu ska du ligga på +/- 0
göra av med lika mkt som du tar in. Men om vi säger att du käkar 1500 kalorier per dag betyder ju inte det att du måste springa på tex löpband tills du bränt 1500kalorier. så fort du rör dig det minsta så bränner du ju kalorier.
Alexander128:

så behöver man inte oroa sig.


Nej, det behöver man inte.
Men för att det ska göras så korrekt som möjligt bör man räkna kalorier.Oväntad:

Du bränner väl en 1500 kcal på att sitta hemma en hel dag och inte göra någonting.


Jo, man bränner exakt 1500 kalorier på att sitta hemma, oavsett vem man är. Det har du helt rätt i.
iidas:

hur mkt kalorier ska jag bränna per dag då :P? asså genom att träna, om jag äter 1300-1500 kalorier?
är den träningen jag utför per vecka bra, eller borde jag köra nått annat? vill ha resultat!! :)


Är du säker på att du ens har något fett att göra dig av med?