Forumet - Bränna fett

Bränna fett

790 0 19
Hejhej! Jag vet inte om detta är rätt ställe att posta det här på, så förlåt om det inte är de!

Iallafall, jag är 16 år och jag har lite hull jag skulle vilja bli av med. Jag har googlat runt och fått massor av olika svar på hur jag ska bränna fett. Vissa sidor säger att man ska gå/löpa/simma + styketräna, andra säger att man ska äta mindre än vad man gör av med och absolut inte styrketräna... Jag är ganska förvirrad.

Ska jag bara löpa och gå promenader + äta mindre och rätt eller hur ska jag göra?

Tack på förhand[smile]
Absolut inte styrketräna? Ja då antar jag att de menar att man inte BARA ska göra det. Annars är det ologiskt för mig.

Motion är positivt och det räcker väl med en promenad eller helt enkelt att löpa/simma. Allt handlar om att du ska bränna mer kalorier än vad du äter för att kroppen ska börja ta från det fettet du redan har.

Spana också in:

Somsagt, ät mindre än vad du gör av med. Mat = kalorier, under dagen gör du åt dessa kalorier för att du behöver energi. Om du får i dig mer energi än vad du gör av med går du upp i vikt, och tvärtom så går du ned.
Om det inte räcker med att bara äta mindre kan man börja gå/jogga/cykla för att göra åt mer energi. Gör något du tycker är kul! Själv så styrketränar jag, men ligger på ett litet kaloriöverskott för att lättare bygga muskler.
Gå jävligt mycket, typ till skolan ifall du annars åker dit.
Man orkar ju gå längre tid än man orkar springa, och då bränner du mer totalt ;)
(men man får ju bättre kondis av att springa..)

Testa att skriva upp allt du äter under typ en dag eller en vecka, så ser du vad du verkligen får i dej, om du är som jag och småäter en del.

Sluta inte äta helt, eller gå utan för lång tid, då stannar förbränningen och dessutom orkar du inte göra ett skit, tro mej.

jag har hört att hoppa hopprep är ungefär lika effektivt som att springa, ska testa det nu när det är för kallt ute :)

Styrketräning är bra för att muskler bränner mer energi än inte muskler...

lycka till :)
Ät nyttigt, dvs unna dig inte godsaker för ofta, satsa mycket på konditionsträningen (det förbränner bra) och där ta hellre längre träningspass där du ligger på en lägre puls och orkar hålla på en längre tid än korta snabba på högre/maxpuls. Dock är styrketräning också suveränt, muskler förbränner fett så du kommer inte bli någon bodybuilder om du inte överdoserar. Dessutom ser man mycket snyggare ut som smal och vältränad än smal och omusklad ;) Och lägga in små förändringar i vardagen, det är när du börjar bryta ditt invanda motions/kost mönster det börjar hända grejer!
Det bästa och jag vet funkar till 200% är: Ät något var 3e timme! det låter konstigt men titta.

När du äter hela tiden så ligger blodsockret på jämn nivå hela tiden och du blir inte sugen på sötsaker samtidigt som du aldrig är hungrig och aldrig mätt, du blir piggare och orkar mer.

Visst är det svårt att tänka på att äta var 3e timme, när jag körde på det här så hade jag mobilen på larm hela tiden :) Det är också svårt att veta vad man ska äta och hur mycket. Hade papper på det men hitta det inte men kommer ihåg "the basics".

Nått som är bra att lägga på minnet är, 3skivor bröd om dagen, 5dl mjölk produkter(ost, yoghurt och mjölk).

Så här såg det ut när jag åt:

07:00: 1macka med skinka och gurka med ett glas yoghurt(ca 1dl).

9:45 : Ett äpple, äpplen är riktigt bra fett förbrännare har jag fått höra.

12:00 : Lunch i skolan. 1glas mjölk.

14:45: Ett äpple.

18:00: Mat hemma.

21-22:00, åt jag 2 mackor med skinka och en ost skiva på varje med ett glas oboy.


Så här såg mina dagar ut, samtidigt så gick jag på gym. Min viktminskning var ca 8-10kg på en månad. Jag körde efter det här strikt i en och en halv månad tills jag inte hade lust mer pga sjukdom.

Det här är bara en liten del av allt jag fick lära mig. Fick lära mig detta på en kurs som jag betalade för, inte mycket dock. Vill ni veta mer ingående så kan ni PM mig så ska jag leta fram papprena och skicka över dom.