Forumet - Bränna mer på redan bränd cd?

Bränna mer på redan bränd cd?

3109 0 30

Spana också in:

The Weapons Dude:

Har du bränt den som en audio-CD eller data-CD?


Audio tror jag

Viggelie:

Beror på om du har en omskrivningsbar cd tror jag


Okej

jaag_91_:

skivor är inte dyrt. köp ny istället för att krångla.


Mjo men ändå

aristoteles:

Det beror på om du har stängt cd:n eller inte, är den fortfarande öppen så går det, men om du kör typ nero eller något sådant otrevligt är den troligtvis redan stängd.


Aha attans, jag har nero [sad]
Pizzor:

Om man har brännt lite låtar på en cd och sen kommer man på "Shit, ville ju ha några låtar till!", kan man sätta i cd:n i datorn då och bränna fler låtar på den? Man kan itnte ta bort låtar på en bränd cd va?


Om du har en CD-RW kan du göra följande:
1) Bränna till eller ta bort låtar från skivan. Vanligtvis måste man radera hela CD-RW skivan även om man bara vill ta bort en enstaka fil, och sedan bränna hela skivan på nytt (vet inte om detta beror på brännprogrammet eller annat men av min erfarenhet så brukar det vara så).
2) Men det brukar även gå att skapa CD-RW skivor som fungerar som om de var en hårddisk, denna funktion kallas i brännprogrammet Nero för Nero InCD. Man kan radera och lägga till enstaka filer från en sådan skiva utan att behöva bränna om hela skivan.

Om du har en CD-R gäller följande:
1) Man kan inte radera information fysiskt från en CD-R skiva.
2) Litet tillägg till det som aristoteles skrev ovan: Till en skiva som bränts tidigare kan du bränna till låtar förutsatt att man valt att inte "stänga" den så kallade sessionen på skivan. En skiva kan innehålla en eller flera sessioner. Varje session innehåller "lead in", självaste data, och "lead out" och således skils varje session på skivan från varandra. Ny data bränns till ledigt utrymme på skivan men ingen befintlig data på skivan raderas.