Forumet - Brandman!

Brandman!

2445 0 18
Hur lång måste man vara bra för att vara en brandman? Måste man ha jävligt bra syn?

Jag är 14 år gammal, 96a dvs. och jag är 166 CM, inte så bra syn, spelar fotboll så har ingen problem med konditionen, känner till coopertestet etc.

Kan någon berätta allmän information? [love][love][love]

Spana också in:

föreslår att du läser på följande länk
http://www.storstockholm.brand.se/web/Jobba_hos_oss_1.aspx

Vet ej om du bor i Stockholm, alla brandförsvarsförbund har sina egna idéer om hur utbildning skall genomföras och i vilken omfattning. Men det ger dig iaf ett hum om vad som krävs.

När/ om du blir brandman så bör du känna till att det inte är självklart att du kan flytta till en annan kommun och börja arbeta där utan att gå om hela utbildnings vägen.
OF 5:

som deltidsbrandman så har man ju det utöver ett annat arbete. Skulle kunna tänka mig att det handlar om mellan 50-80k extra om året.
Det viktigaste är att man har en arbetsgivare som inte får problem om man måste dra. Deltidare brukar ha jour under en vecka varje månad.


Så som en heltidsbrandman, får man knappt någon fritid? Man måste ju vara där 24/7, eller vara där så fort man kan vid ett larm.
Ampzz:

Så som en heltidsbrandman, får man knappt någon fritid? Man måste ju vara där 24/7, eller vara där så fort man kan vid ett larm.


nä som heltidsbrandman arbetar man oftast skift och då bor man på station under de dagarna, sedan är man ledig ingen jour eller något sådant och är hemma några dagar.