Forumet - Brasilien

Brasilien

713 0 8
Vi ska göra ett FN-rollspel på min skola och jag ska vara landet Brasilien. Vi måste även klä ut oss så vi ser ut att komma från respektive land. Men jag hittar inte någonstans hur en kvinna inom politiken ser ut i Brasilien.

Så om någon skulle kunna beskriva hur de klär sig osv eller lägga upp en bild skulle jag bli väldigt tacksam!
Klimat och Klädsel

Klimatet varierar beroende på var i landet man vistas, men är man inte söder om Rio så blir det aldrig kallt någon gång på året! I de Nord Östra delarna av landet är det rejält varmt året om, och temperaturen skiljer inte så mycket på året.
Klimatet i Brasilien, Rio är mycket behagligt året runt, men sommartid kan det bli varmt och klibbigt pga. den höga luftfuktigheten. Under sommaren som är december till februari kan temperaturerna stiga ända till 40 grader (det finns en låt där man sjunger just "Rio 40 grader") I Rio är det ett tropiskt klimat och vintertid är medeltemperaturen 19 grader (Stockholm har 17 grader i medeltemperatur sommartid som jämförelse). Sommartid kan det komma väldigt kraftiga regn men solen brukar hålla sig framme mycket. Vintertid kan regnet hålla i sig i långa perioder om man har otur men mest nederbörd faller faktiskt under sommaren! Man kallar egentligen vintern som är juni till augusti för torrperiod och sommaren för regnperiod här. Som klädsel för vinterbruk här kan man väl ta svenska sommarkläder. (Om man skall upp till städerna i bergen runt Rio bör man tänka på att där sjunker temperaturerna betydligt lägre, till och med ända ner till 0 grader är möjligt). Ett paraply skadar ju aldrig att ha med sig heller. Under sommaren i Rio behöver man inte mycket kläder dagtid (om man inte är här i affärer vill säga, för då är det kostym som gäller) Man bör tänka på att man inte kommer in på diskotek i vare sig gymnastik skor eller shorts (som kan vara fallet på andra turistorter). Annars klär inte Rio bon upp sig så väldigt mycket, och man kan se folk som vandrar hem mitt i natten i bara badbyxor efter att de har stannat kvar i en bar efter en söndag på stranden. Även på vintern går Rio-bon till stranden en solig söndag, så man kan ta med sig badbyxor hit vilken tid på året man än besöker Rio.

http://www.brasilienresor.nu/brasilien/

Dvs affärer, politik; kostym/dräkt/whatnot.

Spana också in: