Forumet - breivik va paranoid schizofren

breivik va paranoid schizofren

1390 0 26

Spana också in:

Storchen84:

Klart det gör! Och att dom blivit utsatta för sexuella övergrepp när dom var små. Vilket är alla invandrares fel (speciellt samer. Samerna är värst.) Breivik bevisar detta ju!!![no-no][ops]


god jul

dazed:

ja något slags vanföreställning levde han ju med iaf, med sin lilla söta hemmasnickrade uniform och "manifestet"


skulle kunna ta han för aspie[crazy][crazy]
Artie:

var går gränsen


beror väl på hur fanatisk man är.. fast ah var sätter man gränsen...


föga förvånande iof men jag fattar inte hur man inte kan feja en sådan undersökning.. egentligen. det är ju bara att bete sig så galet som möjligt och plugga in en massa symptom.
fast ja det går väl inte inför ett tränat öga ofc.
Tror inte han fejkar något.

Det som är däremot hela fenomenet med psykiskt sjuk som är skevt. Psykisk sjukdom är ju bara något som vi människor hittat på själva.

Förmodligen vill dom ha honom psykiskt sjuk och valt läkare därefter som dömt honom dän vägen. Anledningen är inte svårare än att då finns det ingen maximal tid att sitta inne. Klokt, om inte annat för hans skull.
isola:

beror väl på hur fanatisk man är.. fast ah var sätter man gränsen...


man sätter gränsen när det slår över till bisarrt. Man uppfyller vanförställningskriteriet om man tror att FBI kartlägger ens hjärnaktivitet genom ett inplanterat chip i hjärnan, man uppfyller det inte om man tror att polisen avlyssnar en och bedriver realistiskt polisarbete. men ja, var går egentligen gränsen, vad är bisarrt nog? Allting måste ju ses i relation till vilka belägg personen har för sina föreställningar och om de stämmer med verkliga upplevda erfarenheter.

Jag blev skitförvånad att man anser att Breivik uppfyller tillräckligt med kriterier för schizofrenidiagnos. Han beskrivs ju som sansad och rationell, uppvisar inte desorganiserat tänkande och kan väl redogöra för sitt handlande osv, så om det inte finns mycket mer om hans person än vad media talat om som gör att han uppfyller fler kriterier än vanföreställningar tycker jag det låter som om de som utrett honom inte tagit del av det material och de konspirationer han konsumerat och som skapat hans världsbild, eller är väldigt måna om att han ska klassas som psykskt sjuk nog att inte ta juridiskt ansvar för sitt handlande av någon annan anledning än att han faktiskt är det. Kanske för att de vill spärra in honom för gott?