Forumet - Bros before hoes?

Bros before hoes?

6475 0 63
Jag har en killkompis, vi är jättebra kompisar, men grejen är den att han säger att han måste fråga sin flickvän om lov att träffa mig. Vi bor ganska många mil ifrån varann, och han vill inte hälsa på mig för han säger att hon blir sur då. Jag kan tydligen åka till honom, men jag antar att han tror att hon blir arg om han anstränger sig och åker hit för min skull.
Det är väl inte helt ok? Hon ska ju inte bestämma över honom? Jag vet inte vem av dem det är egentligen som det känns konstigt för, om det är hon som känner sig hotad eller han som känner sig dum. Han har sagt att han skulle kunnat bli kär i mig om han inte hade tjej, och jag skulle inte säga nej, och jag skulle nog heller inte säga emot om han råkade göra något...
Men jag blir alltså liiiite arg över att han inte ska kunna träffa mig utan att fråga henne om lov. Hur gör man egentligen i såna här situationer?
loom:

Men jag blir alltså liiiite arg över att han inte ska kunna träffa mig utan att fråga henne om lov. Hur gör man egentligen i såna här situationer?


Du kan inte göra någonting. Eller ja, du kan ju säga åt honom att du tycker att hon inte borde ha något att säga till om angående vem han träffar, men du kan ju inte direkt tvinga honom att strunta i sin flickväns önskemål.
Självklart borde ni få träffas som kompisar, men om det är tjejen som stoppar genom att bli sur så kan jag ändå förstå henne med tanke på:
loom:

Han har sagt att han skulle kunnat bli kär i mig om han inte hade tjej, och jag skulle inte säga nej, och jag skulle nog heller inte säga emot om han råkade göra något...


Prata med din kompis och fråga vad det största anledningen är till att ni inte kan träffas hos dig. Det kanske går att lösa om du träffar flickvännen och visar att du inte är en rival...

Spana också in:

Macktorsken:

Du tar honom ifrån henne. Du är säker nyttigare.


Ja, jag jobbar liksom på det. [cheers]


mediakatt:

strunta i sin flickväns önskemål.


Men det är ju det jag undrar, om det är rimligt av henne att ha såna önskemål? Men som sagt så vet jag ju inte riktigt om det är HAN som känner att han måste fråga om lov för att han tror att jag kan vara ett hot.
antrax:

med tanke på:


Fast jag tror inte att hon vet om det, men hon har kanske kollat upp mig och kan tänka sig att han tänkt så.


antrax:

träffar flickvännen och visar att du inte är en rival...


Omg, skulle aldrig palla träffa henne.. Och det tråkiga är ju att jag visst är en rival haha. [sad]
loom:

Men det är ju det jag undrar, om det är rimligt av henne att ha såna önskemål? Men som sagt så vet jag ju inte riktigt om det är HAN som känner att han måste fråga om lov för att han tror att jag kan vara ett hot.


Nej, det är klart att det inte är särskilt rimligt. Men det är fortfarande deras relation och det är inte riktigt ditt ansvar att ta ställning till det.
loom:

Fast jag tror inte att hon vet om det, men hon har kanske kollat upp mig och kan tänka sig att han tänkt så


Hon kan ju ha det på känn. Svartsjuka grundas ofta på feltolkningar (eller "rättolkningar" i detta fall kanske[crazy]).

loom:

Omg, skulle aldrig palla träffa henne.. [sad]


Det kanske skulle underlätta för din kompisrelation med hennes kille.
Eller vill du ha honom?
loom:

Men det är ju det jag undrar, om det är rimligt av henne att ha såna önskemål?


jag skulle känna mig "bedragen" om min kille åkte till en tjejkompis och sov där etc, utan att säga till mig. Är ju alltid värre att få veta i efterhand, då känns det ju mer som att dom försöker dölja nåt.

Edit : du verkar vilja ligga med honom på sikt? och blir även sur över att tjejen inte vill att ni ska ses? tänk lite tänk tänk tänk.
du verkar ha potential att bli en Dold text: ärkeröv.
mediakatt:

ditt ansvar att ta ställning till det.


Nej, men jag blir ju ledsen av att inte få träffa honom pga en lame anledning.

antrax:

Eller vill du ha honom?


timeisrunningout:

aktivt försöker sno honom från hans flickvän.


Vill kanske ha honom ja, men herregud, det är ju inte så att jag AKTIVT försöker? Det är upp till honom men jag tänker inte säga nej för flickvännens skull, det är ju helt hans problem. Som sagt, jag tänker inte lägga mig i deras förhållande.

Postorderhoran:

ag skulle känna mig "bedragen" om min kille åkte till en tjejkompis och sov där etc, utan att säga till mig


Men alltså, det är klart han ska säga det till henne. Men mer som "jo jag tänkte åka och hälsa på", och inte "är det okej om".

Och till alla haters som kallar mig elaka saker: FRÄMST VILL JAG VARA HANS VÄN. Men tydligen går det inte med killar?
loom:

Och just det, jag vet inte om hon sagt nej än. Antagligen gör hon inte det även om hon kanske vill. Det är mer bara grejen att han måste fråga henne som gör mig ledsen.


Jahaaa.

Men varför måste han fråga henne? Känner han sig lite skuldmedveten, eller kanske bara för att de kanske planerat något då?

Känner du dig skuldmedveten?