Forumet - Brottsregister

Brottsregister

4139 1 31

ellinorlinnea: Hur länge är ens brottsregister kvar? Finns det alltid kvar? Försvinner polisanmälan om polisen inte går vidare med utredning? Vilka ser mitt brottsregister? Och polisanmälningarna? Bara polisen eller? 
domar kan vem som helst få tag på genom att kontakta individuella tingsrätter, men det är ett jävla jobb. det är allmänna handlingar, men såvitt jag vet kan du inte gå till någon central myndighet och kräva ut dem, du måste gå till varje enskild instans och fråga om det finns något.

utredningar tror jag inte att man kan se om man inte typ, jobbar på polisen, så ovanstående gäller bara om du faktiskt är dömd för något, eller jag antar att det finns tillgängligt även om du blivit friad, men då kommer ju det framgå av domen.

jag har något minne av att man kan vända sig någonstans för att få det på papper att man är ostraffad, men jag minns faktiskt inte var, och det är inget som vem som helst kan göra, så uppenbarligen finns informationen samlad någonstans. men jag ska inte svära på att det inte bara är något jag drömt ihop.

Du kan be om ett brottsregister hos polisen, sen skickas det hem en kopia från kiruna. Har fått göra detta flera gånger inför arbetsintervjuer. Det står ingenting om du inte är dömd för något. Mitt register är clean och då har jag varit anmäld och blivit friad i rätten. 

Spana också in: