Aviseringar
Rensa alla

Brukar ni undvika ögonkontakt


Ämnesstartare

Brukar ni till all del försöka undvika ögonkontakt så mycket som möjligt när ni är ute? Det kan kännas jobbigt att ha ögonkontakt, eller kolla in i en främlings ögon.


   
Citera

Det beror på helt hur jag känner mig för dagen. om jag känner mig oentusiastisk, trött, har nåt finne/utslag som märks så söker jag nog inte ögonkontakt men klart jag inte går och kollar ned i marken. Om man känner sig fin och glad så kollar jag på folk.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

ja, alltid. senaste jag kollade någon i ögon var nog när jag var 12 år. vill inte att folk ska se på mig.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Med främlingar ja, vill ej ha med dem att göra. Om jag talar med någon så ser jag denne i ögonen.


   
SvaraCitera
mynona

Jag lägger inte märke till folk om jag inte talar med dem, så ja, det gör jag. När jag talar med folk ser jag dem i ögonen eller rättare sagt mellan ögonen, såvida det inte är personer jag talar med privat, då kan jag se dem rätt i ögonen. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tycker det är hemskt hur folk inte kollar en i ögonen när dom går förbi fast man är bara typ 2 st på hela gatan Gråter


   
SvaraCitera
GraGo

Tittar alltid folk i ögonen när jag pratar med dem.

Om någon som inte känner mig kollar mig i ögonen så bryter jag aldrig ögonkontakten utan den andra måste titta bort innan jag gör det, ibland så gör den andra som jag gör, och tänker att jag måste kolla bort först, då brukar det bli stirrtävlingMycket glad


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Beror på. Brukar svepa lite med blicken över ansiktet på dem, typ. Om vi nu tänker folk man bara går förbi på stan. Pratar jag med folk brukar jag ju försöka kolla dem i ögonen pga är 3vlig.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

ja gillar inte att titta på folk


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Ser alltid folk i ögonen om jag pratar med dem, inget jag tänker på så mycket, gör det bara 🙂


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Njae tittar väl en sekund extra från det att det blir awkward men stirrar på personen. 

Balans


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Anura: Yes

Ja, tycker de är sjukt obehagligt att kolla någon i ögonen. Kan inte ena kolla familjemedlemmar eller kompisar i ögonen.


   
SvaraCitera

Jag söker oftast ögonkontakt. Speciellt om personen i fråga är snygg, eller har nått på sig som jag ggillar.


   
SvaraCitera

Jag skulle inte direkt vilja påstå att jag undviker ögonkontakt för det gör jag inte, men det varierar väldigt mycket från situation till situation. Om jag till exempel är i en affär söker jag bara ögonkontakt lite snabbt med personen i kassan, men om jag sitter och pratar med någon försöker jag alltid att hålla mer och längre ögonkontakt på grund av att det känns trevligare och mer inbjudande. För övrigt tycker jag att det kan vara klurigt med ögonkontakt för jag vill inte att någon ska känna att jag stirrar på den och jag vill inte heller känna mig uttittad. När ska man dra gränsen egentligen? Glad


   
SvaraCitera
reben

nä     


   
SvaraCitera