Forumet - Budget (spartips)

Budget (spartips)

5160 0 25

Spana också in:

Tror den allra bästa ekonomin jag hade var när jag hade min första bil. Billig i drift, billig och fixa - både tack vare billiga delar men också tack vare att farsan fixa så fort det var något fel på den. Detta gjorde att jag varje månad kunde lägga runt hälften av min lön. Numera när det är verkstadsbesök som gäller får jag vara glad om det är 20-25% per månad.

Det jag försöker komma till är att försök prioritera. Vad behöver du? Hur mycket behöver du av vad, vad kan du skära ner på? Kan du få folk att ringa dig så att 60 samtal räcker per månad, samt surfa så pass lite på din telefon att 2 gb data räcker? Då kanske du ska ha ett mobilabonnemang som ger dig just detta för 99 kr i månaden i stället för ett med obegränsat med samtal och jag vet inte hur mycket data för 250 kr.

150 kr skillnad på en månad kanske låter lite, men tänk om du kan tillämpa denna nedskärning på säg tre olika saker, så att du kanske kommer upp i att ha 300 eller 400 kr mer i månaden?

Har din smartphone kostat minst 5 000 tjänar du ganska mycket på att bara byta den säg vart tredje år i stället för en gång om året.

Det jag i princip försöker komma till är detta:

Ruttenfisk: Köper inga onödiga saker.
Fast med betydligt längre invecklad text. Prioritera, skilj på saker du verkligen behöver och "bara vill ha" om du förstår hur jag menar.


Hjärta
Prova det här gratis budgetverktyget, SmartBudget, för att hålla koll på din ekonomi. Det är ett supersmart verktyg med en del nyttiga funktioner som hjälper dig hålla koll på vart dina pengar försvinner och hur du kan spara mer!  

Många verkar ha problemet att dom inte riktigt vet vart alla pengar tar vägen. Tänk efter varje gång du ska köpa något. Måste jag ha detta eller kan jag lika gärna spara pengarna och göra något roligt senare?