vissel:
gillar inte ens banan men det lät asgott
visst gör det! Hoppas bara bananerna fortfarande är bra. Ska göra rapport sen 🙂
internet:
man kan hoppa över ägget i allt med bakpulver i är min erfarenhet
Coolt! +1 på dig. Du levlar snart till gruppen "jävligt bra umare" (nu är du i gruppen "riktigt nice UMare")
man kan hoppa över ägget i allt med bakpulver i är min erfarenhet
Stringburka:
Coolt! +1 på dig. Du levlar snart till gruppen "jävligt bra umare" (nu är du i gruppen "riktigt nice UMare")
fast jag sitter och funderar på om jag lurar dig nu och det är sojamjölken som gör att det fungerar ändå, pga en bindande effekt, fast det borde ju rimligen vara mjölet som binder i en kaka, eller hur?
för när jag gör sockerkaka är det bara mjöl, socker, margarin eller olja, sojamjölk och bakpulver och dessa blir mkt nice.
Idoufe:
man kan hoppa över ägget i allt med bakpulver i är min erfarenhet
tack för styrkande av uppgift
mvh
internet:
sojamjölken
Appropå, ska snart göra min första sats, och ser att det står att hållbarheten är ca 3 dagar. Är den verkligen så kort, eller är det feta marginaler på samma sätt som bäst före-datum på köpevaror brukar ha?
Får nog göra halva satser annars, en liter på tre dar är lite väl mycket för mig att sätta i mig XD
Stringburka:
Är den verkligen så kort, eller är det feta marginaler på samma sätt som bäst före-datum på köpevaror brukar ha?
jag gissar på att det är 3-5 dagar hållbarhet om man är noga med att inte få smuts i den. se till att du kokar mjölken tillräckligt länge för min första sats blev väldigt grynig och "mjölig" då jag inte löste mjölet tillräckligt i vattnet.
Stringburka:
Får nog göra halva satser annars, en liter på tre dar är lite väl mycket för mig att sätta i mig XD
om du har en saftsil råder jag dig att göra tofu den blev superbra!
du kan ju också frysa in sojamjölken.
internet:
jag gissar på att det är 3-5 dagar hållbarhet om man är noga med att inte få smuts i den. se till att du kokar mjölken tillräckligt länge för min första sats blev väldigt grynig och "mjölig" då jag inte löste mjölet tillräckligt i vattnet.
Ah, tack! Följdfråga: Hur vet jag om den är dålig?
internet:
om du har en saftsil råder jag dig att göra tofu den blev superbra!
Blir inte det väldigt dyr mat då? Sojamjöl var rätt dyrt redan från början. Hur använder man hemmagjord tofu? Läste att den var annorlunda från köpt, men använder man den på samma sätt?
internet:
du kan ju också frysa in sojamjölken.
Smart!
Stringburka:
Ah, tack! Följdfråga: Hur vet jag om den är dålig?
jag äter den tills den börjar mögla, vilket på köpt sojamjölk händer typ den åttonde dagen. lukta på den, den kan smaka unket efter några dagar då brukar jag sluta äta.
Stringburka:
Sojamjöl var rätt dyrt redan från början. Hur använder man hemmagjord tofu? Läste att den var annorlunda från köpt, men använder man den på samma sätt?
nja, tänk att du får ut kanske fyra liter sojamjölk av den där paketen. det betyder alltså ca 1,200 g tofu för 12 kronor. det är väldigt billigt.
den blir mycket lösare, tänk färskostkonsistens. jag blandade i en pressad vitlök, lite torkade örter, b-jäst (en näringsjäst från hälsokosten, denna är dock dyr men väldigt bra att ha hemma eftersom den har en mycket unik smak och räcker länge) och lite olivolja, då hade jag en supergod ost att äta till pasta eller pizza, eller annan italiensk mat.
jag använde den till tabouleh, hommos och frästa + färska grönsaksstavar häromdagen. som plockmatstillbehör, t.ex.
internet:
jag äter den tills den börjar mögla, vilket på köpt sojamjölk händer typ den åttonde dagen. lukta på den, den kan smaka unket efter några dagar då brukar jag sluta äta.
Ah, så enkelt var det.
internet:
nja, tänk att du får ut kanske fyra liter sojamjölk av den där paketen. det betyder alltså ca 1,200 g tofu för 12 kronor. det är väldigt billigt.
Följer jag receptet på den här siten får jag 1,2 liter sojamjölk för de där 12 kronorna 🙁
Men jo, blir ju ändå mycket billigare än att köpa tofu. Rätt billigt protein blir det. BTW, kan man använda kaffefilter istället för saftsil?
internet:
den blir mycket lösare, tänk färskostkonsistens.
Nice! Ska testas!
internet:
vakum |
Skulle vilja ha dig som min kock.
Mvh
Stringburka:
Följer jag receptet på den här siten får jag 1,2 liter sojamjölk för de där 12 kronorna 🙁
Men jo, blir ju ändå mycket billigare än att köpa tofu. Rätt billigt protein blir det. BTW, kan man använda kaffefilter istället för saftsil?
nej det står ju 2 dl på 1 liter vatten, det är mer än 2 dl i den påsen
det borde gå att använda kaffefilter. :- )
Temnozor:
Skulle vilja ha dig som min kock.
tack : -)
mvh
internet:
nej det står ju 2 dl på 1 liter vatten, det är mer än 2 dl i den påsen
Det var 250 g för 12 kronor. Iofs mer än 2,5 dl nu när jag tittar på det, låg densitet, men inte mer än 3,5-4 dl.
Är det billigare att köpa bönor och göra eget mjöl? Har inte mixer själv, men är ofta hos mor och far och kan säkert snylta på deras.
internet:
tack för styrkande av uppgift
tack för uppmärksammandet. åstadkom ej det jag skulle åstadkomma, men ändå