Forumet - BUP - vägning?

BUP - vägning?

784 0 7
timeisrunningout:

et finns hur många som helst därute som är i din situation och ber om hjälp utan att få den. Ta emot vården du får och var tacksam för att någon vill se dig frisk och kry igen.


Jag vill sluta spy (för mina föräldrars skull). Men jag vill inte att folk utanför ska kontrollera min vikt för de anser jag dem inte ha rätt till.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Sen tror jag inte det finns många med ätstörningar som "vill" ha hjälp, inte vad jag vet i alla fall. Jag skulle så gärna vilja vara ifred med min kropp och mat-tänkande.

Spana också in:

Vapnet:

Jag vill sluta spy (för mina föräldrars skull). Men jag vill inte att folk utanför ska kontrollera min vikt för de anser jag dem inte ha rätt till.


Så länge du är sjuk och har siktet inställt på att gå ner i vikt kommer din vikt behöva kontrolleras. Ätstörningar är allvarliga problem, det kan leda till döden om det inte stoppas i tid.


Vapnet:

Sen tror jag inte det finns många med ätstörningar som "vill" ha hjälp, inte vad jag vet i alla fall.


Du har fel.

Vapnet:

Jag skulle så gärna vilja vara ifred med min kropp och mat-tänkande.


Det vill alla som är sjuka - men vill du verkligen lägga ner all din tid i livet på att bara koncentrera dig på mat och viktångest? Alla tankar och all energi? Det är inte värt det. Låt dem hjälpa dig bli frisk nu.
Vapnet:

Men jag vill inte att folk utanför ska kontrollera min vikt för de anser jag dem inte ha rätt till.


Tyvärr är vad du anser oväsentligt, de har rätt att tvångsvårda dig om du är en fara för ditt eget liv och dina föräldrar har rätt att tvinga på dig vilken behandling som helst.
Du kan iofs vägra ställa dig på en våg och de kommer knappast bära dit dig och hålla fast dig om det är ditt första besök hos BUP, men det kommer inte göra det lättare för dig långsiktigt och du kommer till slut i vilket fall få vänja dig vid att andra människor lägger sig i din vikt, då du kommer tvingas till behandling.
Bättre att gå med på det de kräver och inte behöva dra ut på allt tills du får tvångsvård och är ännu sjukare och kommer behöva genomlida ännu jobbigare tvång. Dessutom kommer dina chanser då att bli frisk vara ännu mindre, och du kommer hamna i en väldigt jobbig vårdapparat med flera, mycket mer, integritetskränkande åtgärder.
Du kommer slutligen bli inlagd.
Det finns inte som alternativ att du kommer få lämnas ensam med din kropp och mattänkande. Antingen ser du till att bli frisk nu, eller så gör du det sen, men då kommer det hela kräva mycket mer av dig och vara mycket svårare att gå igenom. Det tredje alternativet är att du både utsätts för en lång tvångsvård men ändå slutligen dör efter att ha varit mycket sjuk under en lång tid.

Jag tycker att det första alternativet, att gå med på all vård nu och övervinna din sjukdom, låter som det bästa. Men det är upp till dig.
BUP kommer inte att tvinga dig till någonting. Du måste vilja ha vården för att det ska funka. Om du inte vill bli kvitt ätstörningarna - då kommer ingen att kunna hjälpa dig. Men BUP och Soc kan låsa in dig och tvångsmata dig eftersom du inte är myndig och dina föräldrar bestämmer fortfarande och hur kul är det?
Inte alls.

Och tro mig, det är många med ätstörningar som VILL ha hjälp, ännu fler som inte får hjälp.