Aviseringar
Rensa alla

byta gymnasium??


Ämnesstartare

Hej, började gymnasiet idag på djurvård, jag va taggad att börja på de men nu redan efter första dan så känner jag att  jag inte trivs, jag trivs inte i klassen eller på skolan allas. Och jag känner att jag inte kommer orka att pendla, jag måste åka jätte tidigt och ta tre bussar till skolan med långa vänter tider och sen kommer jag komma hem jätte sent, så kommer inte ha någon fritid alls. Och sen på fredagar kommer jag sluta sent och kommer då inte hinna åka hem o sen åka till stan igen för att åka till min kille, då vi har distans. Jag vill byta till fordon, jag är intresserad av bilar och de har jag alltid varigt, men kan typ inget om de, men jag känner många som började fordon nu så känner att de är bättre att gå där, då jag bara behöver ta en buss och gillar den skolan mer. Vad tycker ni? ska jag försöka byta eller är de dumt?


   
Citera
Bakric

Om du vill byta, gör det så fort som absolut möjligt. Ju längre du väntar desto svårare blir det att "komma in" i den nya klassen. Sen var det lite dumt att välja ett superavlägset gymnasium också om du tycker att pendling är jobbigt.

Att plugga djurvård gör man endast om man verkligen, verkligen, VERKLIGEN gillar att arbeta med smutsiga djur och ha låga chanser till karriärsklättring. Inte för att det är fel på det, livet på landet kan vara väldigt givande på sitt sätt.
Arbetsmarknaden för att ta hand om hamstrar, hundar och andra gulliga saker är redan mättad av tindrande småtjejer och tanter som vill "jobba med något kul". Väldigt få får jobb på Skansen.
MEN, du bör inte heller välja gymnasium utefter det som dina kompisar går på. Gymnasiet är ett fantastiskt tillfälle att utveckla sig själv socialt, så det är bara bra för dig om du börjar i en klass med helt okända människor och själv tar initiativet till att lära dem.

Vill du ha jobb lättare så är det bättre att gå fordon. Inte för att du nödvändigtvis kommer jobba med bilar, utan för steget till att jobba med annan form av mekanik är mycket kortare, och samhället blir ju bara mer och mer automatiserat. Någon måste laga maskinerna också vettu.

Plus att du sparar otroligt mycket på att kunna laga ditt eget fordon.
Ingen som gått djurvård opererar sin egen häst, de bara matar den tills den dör.


   
SvaraCitera