Forumet - Byta P-pillersort, typ när? [tard]

Byta P-pillersort, typ när? [tard]

7516 0 15
Jag har ett litet dilemma som jag hoppas att ni med alla era fantastiska kunskaper ska kunna ge mig lite ljusning i.

Jag käkar just nu Neovletta 28 och har gjort sedan ett halvår tillbaka. Nu har jag istället fått märket Jasmine utskriva, då Neovletta inte funkar så bra på mig.

Nu kommer frågan:

Jag är mitt i en karta med Neovletta. Kan jag käka färdigt den här kartan, har en veckas uppehåll under mensen och sedan på direkten börja käka Jasmine-pillrena?

Eller måste jag ha en månads upphåll? Eller bör jag käka Jasmine nu, mitt i min Neovletta-karta?

Cheers [cheers]
Jag bytte också från neovletta till yasmine. [cute]

Barnmorskan sa till mig att bara börja på en ny yasminekarta när jag hade tagit 3 piller från en ny neovlettakarta och hoppa över tre piller på yasminekartan. [shake] Annars brukar man ju börja med en ny karta när man får sin mens.[rolleyes]

Edit: "Byte från något annat hormonellt kombinations-p-piller, eller kombinationpreparat i form av vaginalring eller plåster.
Du kan påbörja Yasmine samma dag som den tablettfria tiden med det tidigare p-pillret slutar (eller sedan du tagit den sista overksamma tabletten av det tidigare p-pillret). När du byter från ett kombinationspreparat i form av vaginalring eller plåster, följ din läkares råd."
Så står det väl i bruksanvisningen? [rolleyes]
Jag har precis bytt från neovletta till yasmin och ska bara fortsätta som vanligt alltså när min neovlettakarta är slut så ska jag gå direkt på den första yasminkartan blir minst krångel då. Bara hoppas att dessa fungerar bättre nu. Och föresten e det någon som vet vad det är för skillnad på yasmin och yasminelle??

Spana också in:

Jag har en liten fråga, jag tänkte ta en paus av mitt p-piller. Min barnmorska sa att det är bra att göra det efter ca ett år. Nu har jag gått utan p-piller i ca två veckor och ångrar mig stort [sad] Jag har mellanblödningar och massa skit. Det jag undrar är, om jag kan börja äta mina p-piller nu bara hur som helst, eller måste jag vänta tills jag får min mens igen? [confused]