Forumet - Byta skola?

Byta skola?

136 0 6
Jag går i en invandrartät skola som jag trivs mycket bra i, har många vänner i klassen. Inte för att skryta, men jag är dessutom en av de "smarta" i min klass.

Min storebror som går i ettan säger till mig att byta skola för att han säger att han inte har lärt sig speciellt mycket i min skola, och att de känns som om att alla andra redan kan saker som han inte ens hört om i min skola. Han gick ut 9an som en av de bästa i sin årskurs. Har kollat runt lite här i forumet och vissa säger att högstadiebetygen inte spelar så stor roll, är de sant? Går i 7an och alla i min klass är ganska tajta. Tycker att det är ett svårt val eftersom några av mina kompisar i klassen har jag känt sedan 2an. Om jag börjar på en ny skola blir det då svårt att komma in i ett kompisgäng?

Spana också in:

Dock ligger det ju mycket i att du eventuellt kan komma efter i ämnen som språk och matte, där man så tydligt bygger på mer kunskap steg för steg. Men trivs du i din nuvarande skola finns ingen större anledning att byta, så länge du är medveten om att ett mvg nödvändigtvis inte behöver betyda att du kommer vara bland de bästa sen på gymnasiet.