Forumet - Byta skola i samband med första terminen i nian?

Byta skola i samband med första terminen i nian?

3471 0 15
Det är såhär att jag ska börja nian till hösten och går i en skola som jag vantrivs i. Det är redan många som har bytt och nu är jag kvar i en klass med 16 andra elever varav det är 3 personer som pratar med mig och 1 person som verkligen ogillar mig och typ sårar mig på massa olika sätt. Denna jobbiga tjej råkar jag vara i samma "gäng med" och det är svårt att undvika henne. Hela skolan är ganska liten och alla känner alla. 3 minuter ifrån min skola ligger det en annan skola med massa sköna människor som jag funderar att byta till. Problemet är väl att det bara är ett år kvar och mina betyg som jag ska söka in på antagligen kommer sänkas men det gör egentligen ingenting.

Hur ska jag göra? Stå ut 2 terminer till eller byta? Snälla hjälp mig!
Ode2Ochrasy:

Problemet är väl att det bara är ett år kvar och mina betyg som jag ska söka in på antagligen kommer sänkas men det gör egentligen ingenting.


Varför skulle dina betyg sänkas?

Ode2Ochrasy:

Hur ska jag göra? Stå ut 2 terminer till eller byta? Snälla hjälp mig!


Valet är ditt.. Vilket känns bäst? [wink]

Spana också in:

Ode2Ochrasy:

Tack, men jag ogillar verkligen att min klass är så liten och i sjuan gick det massa random rykten om mig och folk ser fortfarande lite snett på mig ibland så det är kanske därför ingen ens svarar om jag frågar något så simpelt som !när börjar vi":/


Rykten sprids! Folk på den nya skolan kommer säkerligen ta del av dessa rykten..
Ode2Ochrasy:

Wow vilken respons! Det med betygen är det att lärarna där "kan inte bedöma din kompetens efter en termin" men orka bry sig, det är elevbrist bland 96orna så;)


Fast man behöver inte mycket poäng för att komma in på gymnasiet.. så byt du. Du kan prestera bättre när du börjar gymnasiet.
Jag bytte skolan i början av nian, hade 30 poäng i slutet av 8an och gick ut med 275 poäng i nian så att betygen måste lida är inte sant. Om du måste ha bra betyg (kolla vad som krävs på gymnasieskolor nära dig så du inte slösar din tid) är det bara att vara tydliga med lärarna att du satsar högt. Du kanske får en extra uppgift eller två men det är inte så farligt. Jag tycker att du ska byta :)