Forumet - Byta skola och vänner

Byta skola och vänner

526 0 4
Heej! 

Vet inte om detta är en diskussion fråga eller bara en fråga som jag behöver svar på men iallafall...

Jag är 13, 14 iår - Alltså 02:a. Jag är väldigt nöjd med mitt liv eller vad man ska säga: Trivs hemma, har bra vänner och det går bra för mig i skolan. 

Men sen så har min kompis vart borta ganska mycket den senaste tiden och personen är ganska anti social. Är hela tiden hemma och vill inte hitta på något. Men sen så har jag en annan vän men han/hon vill bara vara i Göteborg och vi är ganska olika så de blir inte direkt att vi hänger mer än i skolan. Personen funderar på att flytta till Göteborg också. Det samma gäller resten av "gänget" jag hänger med: Att det bara blir i skolan.

Jag ska snart flytta till en annan stad ca 20 min bort så kanske ska gå kvar i min gamla skola men nu har jag blivit så trött på att ingen vill hitta på något utan att det måste vara antingen jättetråkigt eller jätteöverdrivet. Vill helt enkelt snapa, skriva och hänga med olika personer.

Är det värt att gå provdagar i en annan skola? 
Är det dumt att "byta" vänner (kommr ju inte bryta kontakten med dom) ?
Är det svårt att få ett bra betyg i 9:an om man byter skola i 8:an eller första terminen i 9:an?

Inga kommentarer

Tråden har 4 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Om du ska byta så byt nu. Det är två år kvar i högstadiet så ett byte kommer inte påverka ditt slutbetyg. 

Det är la alltid värt att testa? Du behöver ju inte dumpa dina gammla vänner bara för att du börjar på nu skola
Vad gäller betygen:
Så länge man har minst godkänt i allt, gärna något enstaka C eller uppåt också, så spelar det inte så stor roll. Att få ett jobb direkt efter gymnasiet som faktiskt har att göra med det man pluggat är OTROLIGT osannolikt såvida man inte väljer El & Energi, Bygg eller VVS.

Ska man plugga vidare på högskola (vilket alltid är en bra plan såvida man inte väljer en ren skräputbildning som genusstudier, historia, språk och liknande flum) kan man lika gärna gå estet eller precis vad som helst så länge det ger högskoleförberedande examen.

Välj absolut inte någon linje bara för att någon kompis valt det. Folk växer inte allt för sällan ifrån varandra i den åldern, men att man går olika linjer betyder ändå inte att man inte kan vara med varandra.

Blir lite fundersam när du skriver "Vill helt enkelt snapa, skriva och hänga med olika personer".
Ville du inte ha bra betyg?

Spana också in: