Forumet - Byte från samsam till natur

Byte från samsam till natur

827 0 15
Tjenare! Går just nu i ettan inr. samsam, men funderar på att byta till natur då jag tycker att det är alldeles för mycket samhäll på samsam (Konstigt) [crazy]

Hursomhelst så undrar jag om ni som går/har gått natur verkligen tycker att det är så mycket plugg som man hör från vissa? Är det mycket plugg i skolan, många läxor, eller kanske både och? Har det ganska lätt i skolan, framförallt med matte.

Spana också in:

Knarko:

Natur är nog bredare imo (in my opinion) men du lär dig vettigare saker på samhäll ;)


vad lär man sig som är vettigare om man går samhäll? tyckte exempelvis psykologi var bland de största lallarkurserna jag någonsin läst. de vettiga kurser man läser på samhäll kan man dessutom välja till natur om man går på en bra gymnasieskola.

blum:

är väl lika mycket plugg som på samhällsprogrammet.


enligt mina erfarneheter är det inte så, alla som bytte från min naturklass till samhälle håller med.
kan väl förvisso skilja sig mellan olika skolor, men överlag tror jag inte att det är så.

ont tycker att du först och främst ska fundera på vad du vill utbilda dig till sen.
om du inte vill bli typ civilingenjör eller läkare är det ganska idiotiskt att byta till natur och spendera ett extra år på gymansiet.
om du är osäker råder jag dig att gå färdigt sam och sen gå ett tekniskt basår.
jag tyckte inte att natur var särskilt roligt, jag läste det bara för att kunna utbilda mig till civilingenjör sen. dessutom var det MYCKET mer krävande än de andra programmen på mitt gymnasium. jag gick på sveriges största gymnasium, så jag hade en del andra linjer att jämföra med...