Forumet - Byxmyndighetsåldern

Byxmyndighetsåldern

2193 0 36
Tog just reda på lite intressanta fakta. Olika länder har olika åldersgränser för när tonåringar anses vara redo att ha sex.

Visste ni att:

Är du amerikansk medborgare och 15 år får du ha sex med en 12-åring i utlandet enligt amerikansk lag.

I Spanien är byxmyndighetsåldern 13. Det betyder att det vi i Sverige ser som en hebefil är en helt vanlig kille i Spanien. Samma 13-åring är ett "oskyldigt barn" i Sverige och en "läcker tonårsbrud" i Spanien, på grund av olika definitioner.

Det vi i Sverige ser som en helt vanlig kille kan man i Turkiet se som en hebefil, för där är byxmyndighetsåldern 18. Ett "oskyldigt barn" i Turkiet är en superhet 15-åring i Sverige.

Byxmyndighetsåldern varierar friskt mellan 13-18 år. Alltså tidigt i tonåren till sent i tonåren.

Förutom Spanien har även Sydkorea och Nigeria en 13-årsgräns.

Och vad vill jag komma till? Jo, att åldersgränsen är kulturellt betingad och inte biologisk.
mediakatt:

Tror du alltså att det blir socialt accepterat att vilja ligga med folk i samma ögonblick som de uppnått den ålder då de fritt kan samtycka till sex i juridisk bemärkelse? Lulz.


Det som är enligt lag är socialt accepterat, ja.

Försök att snacka skit nu. Du har fakta i OP.

Spana också in:

oskar_det:

Det som är enligt lag är socialt accepterat, ja.


Nej, det är det verkligen inte. Det faktum att byxmyndighetsåldern i Sverige är 15 betyder inte att det är socialt accepterat för 50-åringar att ha sex med 15-åringar. Känner du till konceptet normer och hur de skiljer sig från lagstiftning?
Nachac:

Byxmyndighetsåldern i Vatikanstaten är för övrigt tolv år. Detta är humor.


Eller hur. Man tycker ju att de skulle kunna vänta tills dess i så fall, liksom.

Samt:
"Det finns dock lyckligtvis en annan regel i Bolivia som förbjuder sexuella övergrepp mot någons vilja som är under 17 år."

Va? Så det är okej med sexuella övergrepp mot någons vilja om denne är över 17 i Bolivia? [confused]
Nachac:

http://lista.se/listor/fran-hogsta-till-lagsta-byxmyndighetsalder-i-var​lden-1126


Den där sidan var ju sådär lagom seriös. Dessutom stämmer det inte i praktiken att byxmyndighetsåldern i Japan är 13. Visserligen är nationella lagen 13, men prefekturlagarna kör över nationella lagen och många prefekturer har 18-årsgräns.

mediakatt:

Det faktum att byxmyndighetsåldern i Sverige är 15 betyder inte att det är socialt accepterat för 50-åringar att ha sex med 15-åringar.


Inte 50-åringar kanske men 25-åringar. Eller 20-åringar. Eller 30-åringar.
oskar_det:

Inte 50-åringar kanske men 25-åringar. Eller 20-åringar. Eller 30-åringar.


Eh, nej, det är inte socialt accepterat att 30-åringar har sex med 15-åringar. Missade du att det var en utav anledningarna till att folk upprördes över BDSM-fallet som du startade en tråd om rätt nyligen?

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Nachac:

Låter ju tyvärr så.


Googlade. Verkar vara olagligt att våldta folk i vart fall, så det kanske bara är en dum formulering.
mediakatt:

Missade du att det var en utav anledningarna till att folk upprördes över BDSM-fallet som du startade en tråd om rätt nyligen?


Jaja OK. Folk är dumma i huvudet. [smile]

Fast egentligen är det så jävla töntigt. Det är socialt accepterat att en 25-åring har sex med en 18-åring, även om man ofta inte ser någon skillnad på tjejen när hon är 15 eller 18.

Folk stirrar sig blinda på åldern istället för att gå efter hur tjejen ser ut och beter sig.
oskar_det:

Det är socialt accepterat att en 25-åring har sex med en 18-åring, även om man ofta inte ser någon skillnad på tjejen när hon är 15 eller 18.


Eh, kanske för att byxmyndighetsåldern inte handlar om utseende, utan om när man bedöms ha förmåga att fatta beslut om sitt sexliv. Folk påstår att jag ser ut som en trettonåring ibland, det betyder inte att jag missat de senaste sju åren av mitt liv.