Forumet - C++__

C++__

310 0 13
InjectMeWithAIDS:

kännre mej lite ägd


Med tanke på att det både står i första inlägget i den klistrade tråden programmeringresurser och går att hitta med en enkel googlesökning så är du rätt så jätteägd.

Men det kanske också är ett tecken på att det här forumet har för många klistrade trådar.

Spana också in:

InjectMeWithAIDS:

Nån som vet några bra länkar för en amatör som vill lära sej c++? svenska helst


Om du är trött på att läsa böcker (läst mycket under skoltiden, studerar etc.) så rekommenderar jag: http://www.3dbuzz.com

Det är nämligen video undervisning av experter på området, finns en C++ kategori där också. Man måste registrera sig där men det är helt gratis. Jag har registrerat mig själv där och titta på videon. Jag tycker det är bra då man kan lära sig C++ bara genom att luta sig tillbaks i stolen och lyssna och titta på vad som visas i videona. Dessutom lär man sig bra engelska (i synnerhet inom programmeringsområdet). Sidan är inriktad på utveckling av spel (finns t.ex. 3D-grafik och Game Design där) men programmerings teorin som undervisas där är vanlig C++ från gruden, alltså behöver man inte ha som mål att bli spelprogrammerare för att man tar del av undervisningen på sidan.

En annan liknande video undervisning finns på http://www.thegnomonworkshop.com (tror att det finns mer som man måste betala för här)

För den som vill läsa:

http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/

http://www.cprogramming.com/

Det mesta man hittar på Internet om C++ är på engelska. Känner inte till några bra svenska guider. Råkade hitta föreläsningsanteckningar i en C++ kurs från Kungliga Tekniska Högskolan: http://www.csc.kth.se/utbildning/kth/kurser/DD2387/cprog07/F/F.php.sv (vet inte om det egentligen är tillåtet att läsa om man inte studerar)
believeroflight:

Jag tycker det är bra då man kan lära sig C++ bara genom att luta sig tillbaks i stolen och lyssna och titta på vad som visas i videona.


ARGH NEJ! Att lära sig programmera, eller ens ett nytt språk (om man redan kan ett sedan innan,) är ingenting som går att göra genom att luta sig tillbaka och lyssna på en föreläsare. Det finns ett enda sätt att lära sig programmera: att sätta sig ned och skriva program!
KID_IS_BACK:

ARGH NEJ! Att lära sig programmera, eller ens ett nytt språk (om man redan kan ett sedan innan,) är ingenting som går att göra genom att luta sig tillbaka och lyssna på en föreläsare. Det finns ett enda sätt att lära sig programmera: att sätta sig ned och skriva program!


OK jag överdrev lite nog vad jag sade. Jag tycker att video undervisning är bra dels eftersom man får råd av de som kan programmera och dels att man inte behöver läsa själv (kan bli tråkigt i längden). Denna typ av undervisning kan fungera som en slags introduktion. Före man överhuvudtaget kan ge sig på att skriva kod måste man ju förstå viss teori först.

Men du har rätt i att man bör skriva program själv för att verkligen bli programmerare och lära sig. Jämför man med matematik (har väl vissa likheter med programmering) så vet jag av erfarenhet att det är två skilda saker att studera och förstå ett färdigt löst matte exempel och att producera lösningen själv. Att producera lösningen själv kräver mycket mer av hjärnan och jag tror det är samma med programmering.

Då jag började med C++ så kunde det vara att jag förstod kod, alltså jag visste vad koden gjorde. Men då jag själv skulle försöka skriva kod så kom jag inte ens ihåg C++ teorin. För det andra stötte jag på andra problem, t.ex. skrev först något i kompilatorn Dev-C++ och sedan fortsatte jag på samma kod i Visual C++ och då fungerade programmet inte mer. Jag kunde inte heller strukturera upp koden. Jag började förstå vad program gjorde i den abstrakta C++ världen men sen krävdes det något med att förstå sådant som är mindre abstrakt som t.ex. att ett föremål ska röra sig och interagera med en 2D-grafik värld (gjorde några enkla spel).
believeroflight:

Jag började förstå vad program gjorde i den abstrakta C++ världen men sen krävdes det något med att förstå sådant som är mindre abstrakt som t.ex. att ett föremål ska röra sig och interagera med en 2D-grafik värld (gjorde några enkla spel).


Tänkte förtydliga lite här vad jag menade. Det blev sedan svårt att skapa C++ kod av något som är mindre abstrakt än självaste koden. Skulle någon gett mig en uppgift att skriva ett program som gör vissa saker så kunde svårigheten vara hur jag ska få det översatt till det abstrakta C++ språket och hur jag ska använda mig av C++ språket.
Ok tack alla för alla fakta, väldigt snällt av er[smile]

Det var kanon med video lektionerna må ja säga, (är extremt skol trött och orkar inte läsa en massa böcker, + att i c++ böcker är det väl väldigt svåra ord som förekommer, eller?)

Redrum - ber dej lycka till på provet och hoppas du fixar det, så kan du lära mej allt om c++ senare va? [ops][smile]

believeroflight - tackar och bockar för alla fina länkar som kom väldigt bra till hands[bigcheers][smile][cheers]. har du läst c++ på nån skola eller dylikt?


hittade en ganska bra länk, nu kanske ni tycker den är för amatörer men det är ju vad jag är [crazy] kolla gärna in den [smile]

http://www.blinkenlights.se/articles/cplusplusnyborjarguide/part1/