Forumet - Cannabispåverkad

Cannabispåverkad

1316 0 58

Spana också in:

k1337oris:

Då cannabis bara leder till psykiskt beroende (inte till fysiskt beroende, till skillnad från exempelvis cigarretter osv.)


Det finns faktiskt ett visst fysiskt beroende som är kopplat till cannabis. En väldigt mild form av beroende som inte drabbar särskilt många, måhända, men ändå ett beroende.

Din lösning fungerar däremot säkert i de flesta fall.
Upplys inte personen ifråga om på vilket sett cannabis är skadligt, det vet han/hon med största sannolikhet redan. Jag skulle säga att känsloargument är betydligt effektivare. Det funkar självklart bara om missbrukaren är någon du känner personligen. Förklara att missbruket skadar din och din väns relation, säg att du tycker att personen i fråga blir tråkig och att du inte vill umgås med honom/henne mer om han/hon fortsätter missbruka.
Infraröd:

Varför tas det för givet att användaren missbrukar? Du skrev väl bara om cannabis i allmänhet? Alla som använder drogen missbrukar inte nödvändigtvis.


Hon frågade hur man hjälpte någon som missbrukade drogen. Någon som inte brukar drogen behöver man inte hjälpa?

Om hon däremot sökt ett svar på hur man hjälper en cannabisanvändare så hade hon utgått från att det alltid gäller missbruk.

Tänk efter lite innan du skriver istället för att bara försöka hitta något som verkar vara anti och attackera det. Det är tyvärr ganska typiskt bland cannabisbrukare. Det räcker bara med att titta i en tråd på Flashback när det står någonting negativt med cannabis. Då är det hundratal personer i rad som säger att cannabis är det mest harmlösa som finns och snackar om och om igen om den kanadensiska rapporten.

Om någon däremot länkar till ett skolarbete från en kille i nian som skriver att cannabis botar diverse åkommor så stämmer hyllningskören in utan att tänka på källkritik en kort sekund.

Jag brukar själv cannabis, men jag tycker att det vore bättre om man själv är lite mer nyanserad istället för att vara som en drogvänlig motsvarighet till Föräldraföreningen mot narkotika.