Forumet - Capio Aneroxi center

Capio Aneroxi center

683 0 4
hej!
Jag går nu på behandling för min bulimi. Och snart börjar ju skolan.... jag vill verkligen blir frisk men vet at jag aldrig kommer palla äta skolmaten. Hur löste ni/era behandlare detta problem?

Och ni som varit inlagda på Capio; jag man bli behandlad där om man har bulimi? Hur kommer man isf. dit? Hur sjuk måste man vara?

Jättetacksam för svar!
Ja, man blir behandlad där vilken ätstörning man än råkar ha. Låt skolan komma i andra hand och sätt din hälsa först. Är du sjuk klarar du troligen ändå inte av att prestera som du vill i skolan, och det ska du inte behöva heller. Hälsan först, utbildning sen är mitt råd.

Gå till din läkare och be om en remiss dit, eller gör en egenanmälan. Det är lite olika beroende på var i landet man bor, men du kan ju alltid ringa till Capio och be om mer utförlig information.
Det finns ingen regel om hur sjuk man måste vara, är man sjuk så är man sjuk och förtjänar hjälp. En ätstörning är alltid allvarlig!

Lycka till!
Jag tror de tar emot alla med en ätströning. De har slutenvård, dagvård och en öppenvård(nyöppnad). Antingen kan du själv skicka in en egen anmälan eller om skolsyster eller någon psyklog/läkare skickar in en anmälan till dom. Egen anmälan hittar du på deras hemsida: alla som skickar in en egen anmälan eller en anmälan kallas dit för ett bedömningssamtal. Var inte rädd för å söka hjälp. Dom har inga krav som du måste väga si eller så mkt för å få hjälp. På capio finns både underviktiga, normalviktiga och överviktiga. Och dom tar alla på lika stort allvar. Ätstörning som ätströning... lycka till!
Jag var på capio i stockholm i 8 månader under 2007. Både på slutenvård och dagvård! De tar emot alla vad jag vet, men har man bullemi är det mer troligt att man kommer till dagvården än slutenvården. På slutenvården är det många som är väldigt underviktiga... Men på dagvården är det allt från personer med anorexi som inte är jätteunderviktiga till bulimiker och överviktiga personer med BED.
Lycka till! Det är värt att söka hjälp! Tvivla aldrig på om du är "tillräckligt" sjuk...

Spana också in: