Forumet - CASH ELLER CARD?

CASH ELLER CARD?

2287 0 28
"NY Times: Sverige – snart helt kontantfritt"

I Sverige idag används det extremt lite kontanter, det kan till och och med bli så att de försvinner, om vissa banker får som de vill.

Spana också in:


Istechetvåpunktnoll: BRA (LOL, SÅKLART)
Så länge elektroniken funkar och intrången är noll så är ju kortet superbra. Problemen uppstår ex på marknader och torghandel där inte säljarna har kortmaskiner.
Men visst skulle jag kunna tänka mig byteshandel med det blir ju knepigt i längden i alla butiker om jag inte själv har något som butiken vill byta till sig. Hela marknadsekonomin står ju och faller på byteshandel. Det enda positiva med byteshandel är att jag på det sättet kan blåsa staten/skatteverket på moms mm.

Istechetvåpunktnoll: DÅLIGT (JÄVLA SKIT- IDEER)
Skulle inte utrycka mig fullt så häftigt, men jag känner mig tryggare med kontanter: man kan tydligt se hur mycket pengar man har att slösa bort, man riskerar inte att spendera för mycket - men ett kort är allt för lätt; för lätt att glömma hur mycket pengar man har och använda upp allt. Jag är rädd för att betala med kort och gör det endast när jag måste. 

Istechetvåpunktnoll: BRA (LOL, SÅKLART)
Nackdelen är kortbedrägerier som man då och då hör talas om att folk drabbats av. Men detta motverkar jag genom att aldrig ha mer än någon tusenlapp på mitt kortkonto. Hur jag klarar mig på detta? Vadå klara sig på det? Man har ju mobilen som man bara för över med vid större köp oavsett om man är i Sverige utomlands. Ja, roaming kan bli svindyrt - men inte om man bara slår på det för att flytta pengar - jag har testat.

Jag har nästan aldrig kontanter på mig. Enda gången är om jag fått beställning på o köpa nåt så får jag betalt i kontanter (tänker aldrig på att fråga om personen inte kan swisha över pengar).

Jag förstår inte tänket bakom nya sedlar om vi nu använder extremt lite kontanter i Sverige. Är förfalskade sedlar ett sånt problem?

Annat som är bra med kontantfritt samhälle är ju butiker har mindre byte vid rån - därför blir rån mindre intressanta. Tänkte skriva samma sak om personrån, fast så kom jag på att det inte håller eftersom varenda jävel av oss har en smartphone som alltid verkar vara ett lovligt byte, ofta rent av det mest intressanta bytet.

Jo vi borde ha ett kontantfritt samhälle.

Dock kan jag bara beklaga mig och säga som stoner - ett kontantfritt samhälle kommer vi inte ha inom en särskilt snar framtid.


Hjärta