Aviseringar
Rensa alla

Celluliter & Bristningar 16 år


Ämnesstartare

Jag har lite smått panik. Jag har alltid varit hyfsat nöjd över min kropp och aldrig varit den som gått runt och deppat över någon små sak som jag inte är nöjd med. Har aldrig varit särskilt utseendefixerad. Dock så har jag under det senaste året fått en hel del del bristningar på mina lår och rumpa, samt även celluliter nu. Det som gör mig mest skräckslagen är att jag inte vet varför de kom. Jag motionerar dagligen, jag äter relativt hälsosamt och det kan inte vara genetiskt eftersom min mamma har fött två barn (men varit gravid 3 ggr) och gjort en bröstförstoring utan att ha fått ett enda litet märke. Min mormor har inget, min pappa har inget, min farmor har inget. Jag är 16 år, tjej och väger runt 50 kg. Allting talar ju emot det, det är det jag inte förstår. Verkar som att man aldrig kan känna sig säker helt enkelt.
Hur som helst, är det någon som har någon erfarenhet utav detta och vet vad man kan göra för att kanske förebrygga så att man inte får fler? Det kommer nämligen lite mer varje dag just nu och jag vill bara få stopp på det, har panik som sagt. Beställde hem en olja som heter Bio Oil för någon dag sedan, som tydligen ska vara väldigt bra på att snabba på läkningen så att det syns mindre. Är det någon som har provat detta någon gång?


   
Citera
time
 time

Bristningar behöver inte vara något genetiskt utan dyker ofta upp i tonåren. Jag tror jag var 18 eller 19 när jag hittade mitt första - det är inget konstigt. Många av oljorna som en kan beställa hem och som kallas "mirakelmedel" fungerar inte så bra - men folk köper dem i alla fall, och företagen gör vinst på din och andras panik. Prova du oljan och se om den fungerar för dig. Smörj in dig med något återfuktande, det behöver inte vara någon dyr mirakelkur utan fast en billig hudkräm från apoteket och kom ihåg att de flesta faktiskt får bristningar lite här och där och att det inte är något konstigt.


   
SvaraCitera
NEMI
 NEMI

Det är en sån där ofrånkomlig del av livet som bara är att försöka acceptera ju tidigare desto bättre.


   
SvaraCitera