Forumet - Censur på spotify

Censur på spotify

631 0 54
Jag var till början skeptisk mot Spotify.

De har inte ett så stort utbud på just den musiken jag gillade, de har reklamavbrott ifall man inte är en betalande medlem och sökmetoderna är aningen begränsade (anser jag).

Men visst, det är enkelt, tillgängligt och utbudet på allmän musik är faktiskt rätt bra. Jag adopterade det helt enkelt och använder det nu ofta när jag inte vill vara pirat.

Men för drygt 10 minuter sedan tappade en stor del av mitt förtroende för tjänsten.

Lyssna här på låten 100 Miles and Runnin' av N.W.A som tydliggör vad jag menar:

http://open.spotify.com/track/2963QA11n51pEz8t2l6q1B

DET ÄR INTE ENS BRA CENSURERAT

Jag kan förstå processen med att censurera. För att kanaler så som MTV som har så otroligt många målgrupper så är det ett nödvändigt ont för dem ifall de ska kunna sända materialet ö h t, särskilt under prime time.

Men spotify? Hur fan tänker de som? Det är inte som att den som aktivt lyssnar på N.W.A är en överkänslig och neurotisk församlingspastor från Trosa.

Nu är jag inte särskilt påläst kring hur styrelsecirklarna för spotify ser ut, men det måste ganska nyligen ha blivit ett radikalt maktbyte, eftersom jag har haft flera N.W.A och Dizzee Rascal-låtar i min playlist och jag har inte fram tills nu hört någon som helst censur i låtarna.

Vad fan är det som händer?

Dold text: Jag tycker det är lite lustigt hur det är okej att säga "nigga/nigger" i låtarna, men inte "fuck"

Spana också in:

Avatar:

Stop being a fucking retard.


Det är du som är mentalt handikappad tyvärr.

Jag har inte sagt att all musik på Spotify har blivit censurerad, men den här låten var inte censurerad tidigare, den är det nu. Detsamma gäller för den här låten:

http://open.spotify.com/track/23BepWZFLBRQRiiiwGBSJc

01:03

Det som alla av de censurerade låtarna jag hittat har gemensamt är dock att de alla är sådana som går att köpa.

Om du hade använt dig av hjärnan då och då istället för att spy ut kommentarer hade du kunnat argumentera bättre.
EVIL_GENIUS_IS_BACK:

"You didn't turn the volume down or something?"

Beviset på att han vet hur mycket han suger.


Och hur lite han vet om Spotify. Eller ja, man kan ju skruva ner volymen lite när det kommer reklam, men jag var "girig" vid ett tillfälle och vred ner volymen helt, big misstake! När jag vred upp igen fortsate reklamen :( Fast man lär ju av sina misstag!
mICHE:

isåfall kan du köpa premium, då slipper man reklam


Man stöttar fortfarande ett företag som besudlar musik för den stora massan. En extrem pararell: om ett företag tillverkar en billig tröja som görs av Asiatiska slavarbetare och en dyr tröja som görs av välavlönade Svenska arbetare, även om jag köper den dyrare tröjan så stöder jag ett ont företag.

Kort sagt: Jag köper hellre vanliga skivor. [zzz]
EVIL_GENIUS_IS_BACK:

Jag kan förstå processen med att censurera. För att kanaler så som MTV som har så otroligt många målgrupper så är det ett nödvändigt ont för dem ifall de ska kunna sända materialet ö h t, särskilt under prime time.


Jag förstår inte censuren ändå, hjur man än gör kommer ungarna ändå höra orden förr eller senare.