Forumet - Centern tycker rika är lite bättre

Centern tycker rika är lite bättre

1591 0 49
Vi hade representanter på på skolan idag. Just idag var det Centern, Miljöpartiet och KD...

Jag passade på att prata lite med hon från Centern efter deras presentation och hon erkände rätt snabbt att hon tycker det är helt okej för personer med mer pengar att betala sig förbi vårdkön.

Därmed har även dom sagt sitt att de tycker de rika är lite bättre än oss andra.

Är det okej att köpa sig in plats till bättre vård?

Spana också in:

Nachac:

Vem är du att hindra dem?


gissningsvis en person med åsikter som skiljer sig från dina. men liberaler har en tendens att upphöja människans föreställda naturrätt som något mer än just en åsikt, så jag ser varför du har problem med att förstå åsikter som inte tar hänsyn till detta liberala trams.
Nachac:

Ja, och svaret på frågan kan som exempel ta sig formen av en beskrivning av dessa åsikter.


nej. "vem är du att hindra dem" kan inte besvaras med en beskrivning av åsikten i fråga. för att besvara det måste man argumentera för varför man skulle ha någon rätt att hindra personerna i fråga, och den frågan kan bara besvaras om man själv är av åsikten att grunden till din åsikt, i detta fall liberal naturrätt, är korrekt. anser man inte det så kan man inte på något givande sätt besvara frågan, då inget problem föreligger.

eller ja. vem är du att äta frukost? för att illustrera ditt resonemangs rimlighet.
Leijonsparf:

nej. "vem är du att hindra dem" kan inte besvaras med en beskrivning av åsikten i fråga. för att besvara det måste man argumentera för varför man skulle ha någon rätt att hindra personerna i fråga, och den fr


Nej. Man kan svara något i stil med "jag anser inte att människan har någon liberal naturrätt, därför kan man för det allmännas bästa..."

Genom min fråga klargör jag mitt ställningstagande samtidigt som jag frågar om hans och han kan i sitt svar klargöra sitt.
Nachac:

Nej. Man kan svara något i stil med "jag anser inte att människan har någon liberal naturrätt, därför kan man för det allmännas bästa..."


fast det förutsätter en del antaganden om vad du faktiskt menar, då du inte själv argumenterade för varför rätten att neka personer att betala sig före i vårdköer skulle vara ifrågasatt. och frågor som kräver rätt lösa antaganden för att kunna besvaras är dåligt formulerade frågor.