Forumet - CENTERNS 3 VIKTIGASTE ÅSIKTER?!

CENTERNS 3 VIKTIGASTE ÅSIKTER?!

432 0 10

Spana också in:

Babydoll:

tell me more, tell me more.. [smile] Ska ha debatt i samhällslektion, och min grupp är miljöpartiet, vi ska debattera mot centern. Skulle vara lite fint med .. ömh.. lite skit och kritik att ta upp! [blush]


De två bästa exemplen torde vara deras inställning i kärnkraftsfrågan (om du tycker att kärnkraft som den ser ut idag är miljövänlig, ta och läs på lite om hur uranbrytning går till) och att de konsekvent backat från varenda löfte de gett om obligatorisk ursprungsmärkning av kött.

Därtill kan vi lägga att de, tillsammans med sina alliansvänner, planerar att fördubbla banavgiterna på landets järnvägar under nästa mandatperiod, vilket naturligtvis ökar priset på tågbiljetter och -transporter massivt och leder till ökad bilism, både privat och för tunga transporter. De har dessutom parollen "jaga utsläpp, inte bilister" och försöker låtsas att ständigt ökande privatbilism är förenligt med minskade utsläpp (vilket det naturligtvis inte är - all energiproduktion medför utsläpp.) De förespråkar gasbilar, istället för elbilar, vilket naturligtvis är rent idiotiskt (om du inte förstår varför, läs på om skillnaden mellan elmotorer och explosionsmotorer, samt var naturgas kommer ifrån.)

Det bästa exemplet på deras hat mot fackföreningar är CUF:s kampanj "Fuck Facket 4-ever" och "Lex Laval" - en lag som förbjuder fackföreningar att vidta stridsåtgärd mot företag som anställer icke-svenska EU-medborgare förutsatt att de anställda får minimilön. Eftersom lönen är en av de billigare sakerna med att ha anställda (säkerhetsföreskrifter, OB-tillägg, risktillägg, semesterersättning, sjukersättning, etc. blir ganska betydande när de läggs på hög,) så betyder det att det kostar ungefär dubbelt så mycket att anställa en svensk till ett riskabelt jobb på obekväm arbetstid än det kostar att anställa någon från ett annat EU-land (skillnaden blir något mindre för mer typiska jobb.)