Forumet - Centerpartiets galna pressekreterare

Centerpartiets galna pressekreterare

6027 0 49
Jag råkade hamna på en blogg som tillhörde Centerpartiets pressekreterare Jonas Pettersson. Han hade en länk till sin hemsida och på den fanns en flik som hette ”Politik A-Ö” , det var verkligen obehaglig läsning att se vad den här batongliberalen drev för politik, här är några av höjdpunkterna:

• Hans lösning på brottslighet var kort och gott ”Höj straffen och öka antalet poliser!”. Ingen som helst analys över varför folk blir kriminella eller förslag på hur man kan tackla roten till problemet. Bara rätt och slätt ”spöa dem och lås in dem”-mentalitet.

• Krossa facket och ge cheferna möjlighet att sparka arbetare som strejkar. Hejdå all möjlighet att säga ifrån mot sextrakasserier från chefen eller andra missbruk av dennes maktställning. Hejdå rätten att tvinga till dig din lön om chefen inte betalar ut den. Osv. Arbetare ska hålla käften och ta skiten helt enkelt, passar det inte får man sparken.

• Avskaffa lagen om anställningsskydd (LAS)! Chefen ska i Jonas värld kunna sparka vem han vill av hur godtycklig anledning som helst. Chefen raggar på en anställd och denna säger nej? Hejdå! Tog fem minuter för lång rast? Hejdå! Chefen gillar inte din nya frisyr? Hejdå! Ännu ett exempel på att arbetaren ska vara chefens väldresserade pudel som hämtar morgontidningen när han knäpper med fingrarna.

• Lägre och plattare skatt. Alla ska betala samma skatt oavsett om du är dagisfröken eller IKEA:s VD. Ingen som helst tanke om att man ska bidra efter förmåga eller kring det faktum att chefen gott kan betala mer eftersom han ändå betalar med pengar som arbetarna tvingats tjäna ihop till denne.

• Avgiftsbelägg all högre utbildning. Skolan ska bara vara till för dem som har råd med den. Vill du utbilda dig så får du allt ta och bli rik först.

• Betyg från första klass. Betygshetsen och mobbningen kring den måste börja tidigt. Ungarna ska inse att de går i skolan för att tävla och inte för att lära sig.

• SVT ska bort helt. Reklamen ska vara överallt, det ska inte finnas några icke-kommersiella alternativ där man slipper den eller TV som faktiskt visar något annat än Paradise Hotel och Top Model.

(För fler knäppa förslag och mer arbetarhat, besök hans sida och läs själv)

Om det är något som är ett hot mot demokratin så är det fan batongliberaler som Jonas Pettersson. Snacka om att förespråka polisstat och chefsdiktatur på arbetsplatserna.

Spana också in:

Värt att notera är att jag absolut inte är Centerpartist samt att jag kommer från en relativ normal arbetarbakgrund.

Bara Ta Allt:

Hans lösning på brottslighet var kort och gott ”Höj straffen och öka antalet poliser!”. Ingen som helst analys över varför folk blir kriminella eller förslag på hur man kan tackla roten till problemet.


Själv skulle jag väldigt gärna se både hårdare straff och fler poliser. Naturligtvis är det dock viktigt att även titta på orsaker till varför folk begår brott och hur man kan motverka detta.

Jag kan känna förståelse för att ett gatubarn i en kåkstad i mexico stjäl mat, däremot så finns de få saker som jag kan se vara en godkänd anledning till att begå brott i Sverige så jag måste nog säga att jag här anser hårdare straff och fler poliser vara den viktigare av de bägge delarna även om jag anser bägge viktiga.

Bara Ta Allt:

Krossa facket


Jag anser absolut att fackföreningar ska få finnas och att förbjuda folk att frivilligt organisera sig vore ju oerhört oliberalt.

Däremot anser jag också att vissa saker som facket gör är fel och borde förbjudas.

Bara Ta Allt:

Hejdå all möjlighet att säga ifrån mot sextrakasserier från chefen


Sextrakasserier lär fortfarande vara olagligt, skillnaden är väl bara att chefen nu skulle straffas betydligt hårdare pga de hårdare straffen som vi nämnde ovan.

Bara Ta Allt:

Hejdå rätten att tvinga till dig din lön om chefen inte betalar ut den.


Bedrägeri är fortfarande olagligt, skillnaden är bara att chefen skulle straffas betydligt hårdare pga de hårdare straffen som vi nämnde ovan.

Bara Ta Allt:

Arbetare ska hålla käften och ta skiten helt enkelt, passar det inte får man sparken.


På de arbetsplatser jag varit på har cheferna snarare varit väldigt positiva till konstruktiv kritik, en rak konversation, att man säger ifrån om man upplever något fel eller orättvist osv. Tvärt om har de uppskattat dessa saker då det är de sakerna som gör företaget bättre något som gynnar så väl chefer som anställda.

Det finns säkert undantag men det är ju bara något som på längre sikt drabbar de företagen negativt och ökar deras konkurrenters möjligheter.

Bara Ta Allt:

Avskaffa lagen om anställningsskydd (LAS)!


Vore underbart!

Bara Ta Allt:

Ännu ett exempel på att arbetaren ska vara chefens väldresserade pudel som hämtar morgontidningen när han knäpper med fingrarna.


I Danmark saknar de helt LAS eller någon liknande. Det har gjorts jämförande forskning mellan Sverige och Danmark på universitetsnivå som tittat på just dessa saker. Forskningen visade att danskarna som saknar LAS faktiskt både känner sig tryggare på sitt jobb och upplever att de kan ställa högre krav på sina arbetsgivare än vad vi gör i Sverige trots vårat LAS.

Bara Ta Allt:

Lägre och plattare skatt. Alla ska betala samma skatt oavsett om du är dagisfröken eller IKEA:s VD


Mycket god ide med platt skatt och det hoppas jag att vi får i Sverige så snart som möjligt. Platt skatt innebär dock inte att den som tjänar mer inte betalar mer i skatt, tvärt om kan man även med platt skatt få betala väldigt mycket mer i skatt.

Exempel 10% platt skatt:
Lisa tjänar 100 000 kr i månaden och Kalle tjänar 10 000 kr i månaden. Då skulle Lisa få betala 10 000 kr i månaden i skatt samtidigt som Kalle bara betalar 1 000 kr i skatt. Lisa betalar alltså trots att vi har platt skatt tio gånger så mycket som Kalle gör i skatt.

Bara Ta Allt:

Ingen som helst tanke om att man ska bidra efter förmåga


Jag har svårt att se hur skatt kan ha något att göra med vad man bidrar med till samhället eller om man bidrar efter förmåga. Vad du gör när du inte har något val och när du hotas med våld om du inte lyder säger knappast något om vad du faktiskt bidrar med eller om du är en god människa.

Det är vad du bidrar med utan några tvång, vad du skapar och vad du presterar (efter förmåga) som är intressant när det kommer till den här synpunkten, anser i alla fall jag.

Bara Ta Allt:

Avgiftsbelägg all högre utbildning.


Det tycker jag är en rätt god ide. Det tror jag skulle medföra både en högre kvalitet på utbildningen, att fler sökte sig till utbildningar som faktiskt ger ett jobb och att folk när de studerar faktiskt är seriösa i sina studier och ser till att klara dem inom de tänkta tidsramarna (det är inte bara pga att det finns äldre studenter som att snittåldern för att ta sin examen på många svenska student ligger på runt 30 år).

Bara Ta Allt:

Skolan ska bara vara till för dem som har råd med den. Vill du utbilda dig så får du allt ta och bli rik först.


Jag är helt övertygad om att folk i Sverige till lika hög grad som i dag skulle ha möjlighet att skaffa sig en utbildning även om det var avgiftsbelagt, fattig som rik.

Bara Ta Allt:

Betyg från första klass. Betygshetsen och mobbningen kring den måste börja tidigt. Ungarna ska inse att de går i skolan för att tävla och inte för att lära sig.


Har en bekant som jobbar som specialpedagog, han har väl varit allt annat än någon stor Allianskramare. Något som helt plötsligt fick honom att ändra uppfattning och verkligen uppskatta Alliansen var förra året när resultaten från de första nationella proven i åk 3 i grundskolan kom.

Helt plötsligt kunde de svart på vitt se hur det var ställt runt om i skolorna, vilka elever som behövde extra hjälp och där föräldrarna nu fick svart på vitt bevis som gjorde att de på ett helt annat sätt än tidigare kunde kräva detta. Det tydliggjorde också vilka skolor och lärare som inte höll måttet och där det behöver jobbas mycket mer.

Just denna upptäckt tror min bekant kommer att medföra ett enormt uppsving för kvaliten i skolan, något som kommer att göra att fler elever får den hjälp de har rätt till vilket i sin tur i ytterligare ett steg kommer innebär att de kommer att klara skolan bättre.

Som det är nu så uppmärksammans dessa problem i regel alldeles för sent, ofta först på högstadiet eller i värsta fall på gymnasiet och då är det oftast nästintill för sent att kunna rädda situationen.

Bara Ta Allt:

SVT ska bort helt.


Det tycker jag är dumt. Däremot så vore en utmärkt ide att göra om SVTs finansiering så att den blir en betalkanal i stället. Dvs så att de som vill se kanalen betalar en månadsavgift för detta och de som inte tittar på kanalen inte heller tvingas betala för den.

Bara Ta Allt:

som faktiskt visar något annat än Paradise Hotel och Top Model


Kanalerna visar väl det folk vill se? Själv är jag helt övertygad om att vi är tillräckligt många som aldrig kollar på Paradise Hotel eller Top Model för att det ska finnas gott om andra program och kanaler vare sig vi har SVT eller ej.
Exner:

Inget ont i det; 1800-talet var över lag trevligare än de där efter följande århundradena.


...Vänta, va? [confused]
Vad exakt ser du det goda i att jobba 14 timmar om dagen för en svältlön med ingen jobbsäkerhet, man kunde bli skjuten för att man strejkade, slavhandeln var fortfarande alive and kicking och kvinnor skulle stanna hemma och hålla käft?
Menar du verkligen allvar?

Jonas Petterson = batongliberal, ja, haha. Det är passande även om det bara skulle vara för den där simpla synen han hade på brottslighet.
Hans lösning på brottsligheten är ju inget annat än att låta snuten ta hand om samhället som går åt helvete. Samma samhälle (kapitalism) som han vill stödja med sina vidriga rikemans-förslag. Jepp! Jag blir mörkrädd.

Som socialist tänker jag så här: Om systemet går åt helvete får vi göra nåt åt systemet - inte skicka snutar på dom som systemet pissar på.
"Invandring

Släpp fri! Låt människor röra sig fritt över gränserna."

Denna och den om "poll-skatt" (Alla betalar lika mycket oavsett lön) är väl dom mest arbetarfientliga av alla hans helt galna idéer. han framför heller inga argument om varför han vill ha det som han säger, vilken galning...
Sming:

"Invandring

Släpp fri! Låt människor röra sig fritt över gränserna."

Denna och den om "poll-skatt" (Alla betalar lika mycket oavsett lön) är väl dom mest arbetarfientliga av alla hans helt galna idéer. han framför heller inga argument om varför han vill ha det som han säger, vilken galning...


Ptja, jag som liberal anser att fri invandring är en rättighet, däremot blundar jag inte för problematiken som uppstår vid hög invandring och ett stort socialt skyddsnät. Dessa två fungerar tyvärr icke bra tillsammans.

Sen stämmer det ju inte att alla betalar lika mycket oavsett lön. Det fiffiga med skatt är att vi har en procentsats, vilket betyder att vi betalar en viss procent på våran inkomst. Att procentsatsen är densamma innebär inte alls att vi betalar lika mycket i skatt. Platt skatt har flera fördelar. Ett vanlig misstag är att tror att en skattesänkning på 10% innebär 10% mindre skatteinkomster vilket givetvis är helt fel, det begriper vem som helst som har lite matematik- och ekonomikunskaper. Det optimala vore ju en skattesats (om vi nu ska finansiera saker mha tvång) enig med lafferkurvan.
Gentlemannen:

Långt


+1 på allt.

Bara Ta Allt:

”Höj straffen och öka antalet poliser!”.


Låter bra, men det räcker inte. Man måste prioritera bättre också. Hade man tagit bort alla lagar mot offerlösa brott hade det nog gått ännu bättre, men det lär tyvärr dröja ett tag.

Jonesh:

Vad exakt ser du det goda i att jobba 14 timmar om dagen för en svältlön med ingen jobbsäkerhet


Det är just det som gör att du kan skaffa en utbildning, sitta vid en dator och dricka vatten utan att oroa dig över att få kolera.