Forumet - Centraldammsugare - Vad är grejen?

Centraldammsugare - Vad är grejen?

3223 0 19
En centraldammsugare är en dammsugare som är en del av huset, och då menar jag inte en dammsugare som hängt med i åratal eller någon form av personaliserad del-av-familjen-pryl

l_00778914.jpg
"Henry"; en dammsugare med ett ansikte och 15% lättare att älska

En centraldammsugare är en fast monterad apparat, placerad i källare eller liknande med ett antal rörledningar vars inlopp placeras strategiskt i huset, lämpligen ett på var våning, dit du kopplar en lång slang att suga med.

sug_visa.jpg

En barndomsvän till mig bodde i ett hus med en sådan apparat, jag fann det sjukt exotiskt och ungefär lika poänglöst, det talades om att slangen inte räckte till överallt, och ju längre från den så kallade "sugdosan"(illustrerad ovanför, safe for work) man kom, desto sämre blev sugkraften.

250px-Centraldammsugare.jpg

Trots det så har den sina fans och de talar sig varma om egenskaper som att även de minsta dammpartiklar försvinner från inomhusluften då utluften ur sugaren vanligen kopplas till utsidan av huset och att den låter mycket mindre än en maskin man konstant har bredvid sig.
Till det svarar vi att ni skall sluta vara så fobiska och har ni en dammsugare som ger er hörselproblem så finns det simplare åtgärder och slutligen ger vi centraldammsugaren betyget "Ett stort njaae"

5.jpg

Spana också in: