Forumet - Change my mind - jämställdhet

Change my mind - jämställdhet

2132 0 84
Ni kanske sett denna serien på YouTube, det går iaf ut på att ni ska försöka förändra min åsikt angående jämställdhet.

Jag anser: att Sverige är 100% jämställt. Ska man hänvisa till statistiker osv ska källor självklart uppges.

Så varsågod, ändra min åsikt :)

Spana också in:


Matrix: Ni kanske sett denna serien på YouTube, det går iaf ut på att ni ska försöka förändra min åsikt angående jämställdhet.

Jag anser: att Sverige är 100% jämställt. Ska man hänvisa till statistiker osv ska källor självklart uppges.

Så varsågod, ändra min åsikt :)
Sverige och ingenstans i världen är 100% jämställt, glöm inte att kvinnor får fortfarande mindre lön än män i Sverige :)

Kanelgurkan: Jaså? Alltså säger du själv att det är inte jämställt och feel free to share your opinion with us.Cool
Jämställdhet handlar inte om skillnader. Det handlar om rättvisa. Kvinnor skaffar barn och jobbar därför mindre -> lägre lön. Kvinnor är statistiskt sätt sämre på att förhandla om löner -> lägre lön. 

Kvinnor är statistisk sätt sjukskriva i längre perioder än män pga t.ex depression (sen om man vill skylla på män pga det kan man ju göra det). 
Jämställdhet handlar visst om skillnader? Om du snackar om rättvisa så bör det ju inte finnas några skillnader om hur man behandlar kvinnor och män i samhället? Varför ska män få högre lön än kvinnor när självmord ökar mellan män och vi har väldigt många ensamstående mammor? Ditt resonemang baserar sig på ingenting annat än fördomar, att kvinnor inte kan förhandla om löner är inte ursäkt för att de ska få mindre lön? 

Kvinnor som inte skaffar barn får också lägre lön vad har du för argument emot det? Att va sjukskriven är inte heller någon ursäkt jag förstår inte ditt resonemang du kan inte sitta i riksdagen argumentera med såna opålitliga argument, dessa kan du hålla för dig själv de hjälper dig när du ska underhålla dina lågutbildade arbetskamrater :)