Forumet - cis och hetero normativ skolundervisning

cis och hetero normativ skolundervisning

1995 2 72
Tja! 
Efter att ha haft biologi och snackat om hur djur kamouflerar sig och ungefär halva klassen (inklusive jagMycket glad) tittar på sidorna med könsorgan istället, en sak som verkar jävligt jobbigt är att det e väldig cisnormativ undervisning och även heteronormativ det står ju inget om transsexualitet inget om homosexualitet eller bisexualitet  (eller några andra läggningar) utom hetero, som tex att det e rubriker som "han" och "hon" och självklart under rubriken han står det ju om att ha kuk om att va ciskille men det står inget om transkillar med pronomen han eller om ickebinära som har pronomen han och under rubriken hon e det ju samma sak fast med cis tjejer och om att ha en livmoder, fitta och mens och inget om transtjejer med pronomen hon eller ickebinära med pronomen hon, sen finns det även bilder på en kuk som preneterar en fitta men ingen bild med två kukar eller med två fittor, jag tycker bara det e så jävla dåligt för jag som tex transkille och jag har fitta och tänder på andra med fitta känner mig ju inte så jävla rättvist behandlad av skolan och känner inte att jag får ta del av utbildningen inom den delen av biologin på samma sätt som cis och hetero kan, jag tycker det bara e förjävligt

För att det trots allt finns något som kallas för biologiskt kön och därför står det man över den som har kuk och kvinna över den som har fitta. Dom menar alltså vad man biologiskt är, inte vad man känner sig att man är.pommes045: sen finns det även bilder på en kuk som preneterar en fitta men ingen bild med två kukar eller med två fittor
Dom förklarar antagligen hur fortplantning går till? 

Jag tror att undervisningen bara utgår ifrån ett biologiskt perspektiv där hanarna har spermier medans honorna har äggen. Cis och trans och alla andra ord som jag inte direkt har någon större koll hör egentligen inte hit. Biologin bygger på förståelse hur naturen fungerar, varför då blanda in människors syn på vad dem vill bli benämnda som.

Spana också in:


Roloch: Jag tror att undervisningen bara utgår ifrån ett biologiskt perspektiv där hanarna har spermier medans honorna har äggen. Cis och trans och alla andra ord som jag inte direkt har någon större koll hör egentligen inte hit. Biologin bygger på förståelse hur naturen fungerar, varför då blanda in människors syn på vad dem vill bli benämnda som.
Fast ska inte alla elever kunna ta del av den undervisningen då

pommes045:
Fast varför ska undrvisningen bara handla om vissa elever bara för att tex jag har fitta och tänder på andra med fitta ska jag väll också kunna få vara hur man kan ha sex på ett säkert sätt eller?
Inom biologin så pratar man om två kön. Man pratar om hur levande varelser fortplantar sig och i detta fallet var det människan. Hur skulle du förklara att en människa fortplantar sig? Jo en man har sex med en kvinna eller vice versa. Kuk mot kuk och fitta mot fitta fungerar inte.