Forumet - civilekonom i göteborg, linköping eller lund?

civilekonom i göteborg, linköping eller lund?

1004 0 7
som rubriken lyder vill jag plugga till civilekonom men har lite svårt att bestämma mig för vart, så nu frågar jag er. nackdelar och fördelar med respektive stad? någon som har erfarenhet av utbildning och städerna som studentstäder? hur står sig utbildningarna på arbetsmarknaden?

tack

Spana också in:

mwth:

nackdelar och fördelar med respektive stad? någon som har erfarenhet av utbildning och städerna som studentstäder? hur står sig utbildningarna på arbetsmarknaden?


Göteborg och Lund står står väl sig en aning bättre än Linköping rent statusmässigt, även om det inte bör vara allt för stor skillnad. Lund och i viss mån linköping är ju en mer utpräglad studentstad än göteborg så själva studentlivet är klart bättre i lund, linköping vet jag inget om men bör rimligtvis vara mer "studentvänligt" än göteborg.

mwth:

hur skiljer sig en kandidatutbildning i ekonomi mot en civilekonomexamen - både utbildningsmässigt och på arbetsmarknaden? fördelar/nackdelar med respektive? löneskillnader?


Om ett par år har jag väldigt svårt att tänka mig att civilekonomutbildningen kommer finnas kvar på något lärosäte. Handels och Uppsala har redan tagit bort den för att enbart fokusera på kandidat, och fler universitet har haft liknande diskutioner. Dessutom är civilekonom ett svenskt påhitt, så vill du arbeta utomlands har du ingen nytta av att titulera dig civilekonom.

En kandidat + master slår en civilekonom alla dagar i veckan. Marmoth nämnde ovan att civil är bättre än endast en kandidat något jag inte är helt övertygad om. På civil läser du en hel del obligatoriska kurser som är helt värdelösa. Kandidaten är betydligt friare och har mer valbara kurser vilket gör attt du kan spetsa din utbildning betydligt mer, något som bör göra dig mer eftertraktad på arbetsmarknaden.