Forumet - Concerta

Concerta

2050 0 14
Har tagit Concerta ganska länge, slutade för några år sen för jag inte klarade av det längre. Åt för lite, var inte riktigt glad och mådde dåligt, hade ont i huvet och mådde illa. Jag skulle alldrig rekomendera någon som har ADHD att ta Concerta... Det är helt enkelt skit men jag antar att det kanske kan vara anorlunda från person till person även om jag inte känner någon som har fått något positivt ut av det (Förutom att jag blev så trött att jag inte orkade "ställa till" med så mycket).
Speltidning:

Har tagit Concerta ganska länge


Ohfan, jag började igår. Fick lite som en avtändning på den. Mest illamående och lite ångest. Men det var kontrollerbart :) Dom har också sagt att om ja mår dåligt när det går ur mig så ska jag få Ritalin istället. Men är lite orolig för det, eftersom Ritalin har kortare verkningsgrad :O

Men men :) Inte kul o höra att du inte mådde bra av den :/ Får se hur det blir för mig. Bara andra dagen nu så.

Jag har också svårt att äta, men får tvinga i mig lite i alla fall.
Jag tog Ritalin när jag var mindre men började med Concerta senare, Ritalin har typ samma bi-effekter som Concerta bara lite starkare under en kortare tid. Men det var väldigt länge sen jag tog Ritalin så kommer inte ihåg allt om det.
Concerta började inte funka på mig förns jag tog ganska mycket (typ 60mg+) Men då mådde jag verkligen inte bra av den heller.

Spana också in:

Jag käkade Concerta 36mg för ungefär 4år sen för min konstiga ADHD, Bipolära störning samt Manodepprisiva beteende. Det blev motsatt effekt på mig, tållde visst inte Metylfenidat och jag blev crazy.

Sen är det bara skitsnack att det innehåller Amfetamin, det är Metyl:et du trycker i dig, som liknar Amf, Modiodal och allt annat skit som går att bota mot Narkolepsi. Men du med ADHD/ADD fungerar det på ett annat sätt, du blir lugn (vilket jag verkligen inte blev).
En sak jag tycker är lite intressant. Man verkar få väldans biverkningar av att ta begränsad dos anfetamin som är reglerad och används som medicin. I vanliga fall tar folk knark för nöjets skull. Varför blir folk som tar det som medicin så förstörd medan knarkare älskar det? Fast de tar så större doser.

Huvudsyftet med att jag skriver dock... Jag är nyfiken över hur det är för er som tar concerta som har ADD/ADHD. Inte hur ni mår, om ni får ångest eller ser utomjordingar i taket när ni ska lägga er. Utan jag är nyfiken hur det går med studierna gentemot tidigare.

Hur gick det för er att plugga tidigare med ADD/ADHD?
Hur går det nu när ni börjat ta medicin? Om man bortser från dåliga biverkningar och andra hemskheter, går det bättre att studera?