Forumet - Country

Country

626 1 29

Spana också in:

foreverchanged:

, Townes Van Zandt Och jag håller med - ett av dom absolut bästa klippen! Älskar hur han spelar gitarr i den här låten med


Mm helt sjukt att det var första låten som han skrev. Ja senare i livet tappade hans gitarrspel i och med missbruket som det inte går att komma ifrån om man snackar om Van Zandt. Flyin' Shoes och Marie är också jävligt bra låtar om du hört dom kanske?
dazed:

Mm helt sjukt att det var första låten som han skrev.


Var det den absolut första?

dazed:

Ja senare i livet tappade hans gitarrspel i och med missbruket som det inte går att komma ifrån om man snackar om Van Zandt.


Ja usch. Tragiskt...

dazed:

Flyin' Shoes och Marie är också jävligt bra låtar om du hört dom kanske?


Givetvis har jag hört dom [smile] Riktigt bra låtar! Dock är nog mina Van Zandt-favoriter Waitin' round to die & If i needed you.
foreverchanged:

Var det den absolut första?


Jo på i princip alla alla livealbum jag har hört med karln presenterar han den som den första låten han skrev.

foreverchanged:

Ja usch. Tragiskt...


Om nu ska vara sådan så förstärker det trots allt styrkan i en låt som waiting around to die, sorgligt men så är det ju.

foreverchanged:

Givetvis har jag hört dom Riktigt bra låtar! Dock är nog mina Van Zandt-favoriter Waitin' round to die & If i needed you.


Ja fan vad kul, tror fan inte det är så vanligt med b-rudar som gillar Townes. Coolt. Om du inte har sett den så kan jag rekommendera dokumentären Be Here To Love Me om hans liv, bra skit.


Om jag ska utveckla vad jag gillar med countryn så är det nog texttraditionen, det är så koncentrerat på berättande. Många låtar är som små noveller tycker jag, inte alls lika vanligt i tex rock. Exempel på detta skulle kunna vara låtar så som Marie, Don't Take Your Guns To Town och om man vill The Gambler. Jag tycker det är något som genren inte får credit för. Den är ju tyvärr långt från accepterad utan snarare sett som lite korkad, lite dansband. Tråkigt är det.
dazed:

Ja fan vad kul, tror fan inte det är så vanligt med b-rudar som gillar Townes. Coolt.


Hehe [wink]

dazed:

Om du inte har sett den så kan jag rekommendera dokumentären Be Here To Love Me om hans liv, bra skit.


Har inte sett den ännu, men ska absolut se den! Tack för tipset [smile]

dazed:

Om jag ska utveckla vad jag gillar med countryn så är det nog texttraditionen, det är så koncentrerat på berättande. Många låtar är som små noveller tycker jag, inte alls lika vanligt i tex rock. Exempel på detta skulle kunna vara låtar så som Marie, Don't Take Your Guns To Town och om man vill The Gambler. Jag tycker det är något som genren inte får credit för. Den är ju tyvärr långt från accepterad utan snarare sett som lite korkad, lite dansband. Tråkigt är det.Jag älskar countryn, och håller med dig till fullo! Och visst är det så - många dömer ut countryn utan att gett den en chans. Jag hade själv ingen aning om vad country var för något förrän för 3-4 år sedan. Min bonusbrorsa fick in mig på genren, och sedan dess har jag varit alldeles såld.

Superkul att se att det är fler som gillar country! [smile]
foreverchanged:

Har inte sett den ännu, men ska absolut se den! Tack för tipset


Mm den är jävligt intressant, många små anekdoter osv.

foreverchanged:

Jag älskar countryn, och håller med dig till fullo! Och visst är det så - många dömer ut countryn utan att gett den en chans. Jag hade själv ingen aning om vad country var för något förrän för 3-4 år sedan. Min bonusbrorsa fick in mig på genren, och sedan dess har jag varit alldeles såld.


Mm det är tråkigt, men det finns å andra sidan mycket skit också. Tacka din bonusbrorsa, en kram ska han ha.

Skriv lite själv vad du gillar förresten, du kan inte bara kräva att alla andra ska skriva utan att du bjuder på lite själv.