Forumet - CSN beslutar att du inte kan få studiemedel

CSN beslutar att du inte kan få studiemedel

1856 0 25

Spana också in:

apriliamx50:

Det säger mig ingenting förutom att man som student kanske borde skaffa ett jobb! [bigcheers]


Du är visserligen 15 så man kanske inte kan förvänta sig att du ska känna till något alls om samhället eller högre utbildningar ännu. MEN, jobb är det brist på i många ställen av landet, framförallt deltidsjobb. Dessutom finns CSN för att hjälpa studenter, man ska inte vara tvungen att plugga på heltid och jobba på deltid.

[zzz]
Luna Lovegood:

MEN, jobb är det brist på i många ställen av landet, framförallt deltidsjobb.


Grejen är nog lite mer så att det finns inte så många ungdomar i landet som ser möjligheterna. Jobb finns överallt! Men folk vill bara inte inse och anser sig själva inte kompatibla till jobben eller anser sig själva "för fina" för dem. Det Angelize skriver:

Angelize:

Och jag vägrar jobba på McDonalds för då mår jag bara psykiskt dåligt.


är ett typiskt exempel på ett ändå ganska bra alternativ för att dra in lite extra pengar nu när vi har sommarlov och allt. Men hon vill ej ta chansen för att hon tycker hon skulle må psykiskt dåligt av det... Ta bussen till närmsta industri område eller gå ner till det lokala bageriet. ICA behöver säkert någon som jobbar på lagret eller sitta i kassan. Möjligheterna finns! Bara man öppnar ögonen.

Själv skulle jag ha jobbat på en entreprenad firma hela sommaren från kl 7-16 mån-fre i princip hela sommaren ifall min arbetsgivare hade fått rätt försäkringar av försäkringsbolaget. Men det gick inte då jag var för ung för att helt riskfritt kunna vara på en byggarbetsplats.
apriliamx50:

Men hon vill ej ta chansen för att hon tycker hon skulle må psykiskt dåligt av det...


Tycker? Jag jobbade på McDonalds förut och mådde psykiskt dåligt av det.

För det första så behandlas de anställda, i alla fall på det stället, som skit av cheferna, för det andra så klarar jag inte av den stressen, och jo, det är jävligt stressigt att stå där i åtta timmar med tryck från chefer, anställda, kunder och för att inte tala om den vidriga värmen och dåliga luftkonditioneringen som gör att ångesten blir ännu högre, och för att inte tala om alla kunder som gnäller.

Dessa moment gör så att jag suger ännu mer på att servera hamburgare och då får jag ännu mer ångest inför en arbetsdag.

Du har ingen som helst aning om vad jag har för psykiska problem så du ska ge fan i att yttra dig.
Postorderhoran:

MEN VA måste man ansöka om csn, räcker det inte med att man börjar skolan igen?

hoppade av i april typ förra terminen och börjar ny skola till hösten, fortfarane gymansial nivå


Det är CSN lån jag sökte :P
Det är första gången jag tar lån om det har nån betydelse
Angelize:

Du har ingen som helst aning om vad jag har för psykiska problem så du ska ge fan i att yttra dig.


Okej, jag ber om ursäkt för att jag glömde notera att man även ska jobba efter rådande psykiska förhållanden. Jag noterade först nu hur riktat mitt inlägg vart... Förlåt. Men det jag ville poängtera mest var faktiskt att det finns jobb bara man vill! Man måste inte jobba på McDonalds utan som jag skrev tidigare så kan man ju hitta ett konditori som är lugnt och stillsamt eller något annat yrke som inte är lika påfrestande.
apriliamx50:

Jobb finns överallt!


apriliamx50:

Möjligheterna finns! Bara man öppnar ögonen.


Vilken fin liten drömvärld du lever i. Var jag bor finns i princip inga jobb sedan militären försvann från området. Och det är förövrigt inget fel på att vara kräsen i sitt jobbval. Är man helt utfattig ska man självklart ta det jobb man får men har man lite finns det ingen anledning att söka ett jobb var man vet att man kommer att må dåligt.[zzz]