Forumet - csn-skuld

csn-skuld

1272 0 68
för första gången titta jag efter vad jag är skyldig csn

det var typ 60 000, efter denna termin är det 100 000

tänk att det blir så mycket ändå. jag kommer nog studera 7 år till! tänk vad mycket det blir då!!


brukar ni titta vad ni är skyldiga
tänker ni på att ni lever på lånade pengar

Spana också in:

Nintendo:

Nä, man får ju bara för fem år, så så mycket blir det ju inte


Dan_the_ironman:

Man får väl låna högst i 6 år eller liknande?


man får två eller tre år för gymnasiestudier beroende på om man har behörighet från gymnasiet, 5,5 eller 6 för högskolestudier.


Dan_the_ironman:

Hur vet du att du kommer komma in efter basåret om jag får vara oförskämd att fråga? (meningen låter dryg men det är inte så den är menad)


hur vet du att jag tror mig veta det?
lät det som jag förväntar mig komma in på en gång? det gör jag inte, jag jobbar några år emellan om det är så.
Saken är att om man har någon nytta av det man läser så är det inget man behöver tänka på egentligen. Om man har möjlighet att bo hemma så är det förstås en fördel. Själv ångrar jag mig lite att jag började studera på annan ort, då jag lika gärna kunnat studera hemma exempelvis, 150k i sjön.

Å andra sidan kan man tänka såhär. Att betala av en 500-lapp per månad när man har jobb, känns ju som pengar man ändå inte kommer att märka av alls. Antar att majoriteten slänger det tiodubbla på trams-saker ändå på en månad.

Tickstart:

vet inte, är också skyldig en del.. Tror inte det är värt det, som sagt, idén med studier är ju att skuldsätta folk, så att de är tvugna att jobba


Indeed, fast jobba gör ju alla ändå, så tvungen blir man ju iallafall. Så man kan ju se det som ett tidsfördriv.
Artie:

nej, jag läste det, men även om jag inte tolkar den drygt så tolkar jag den som du uppfatta det som jag förväntar mig att kommma in på en gång efter basåret


Undrade mest om det hänt något innom intagningen, har typ hört att en ny skola skulle öppnas och att intaget där var lite lägre men vet inte om jag missuppfattat. Annars har jag typ hört att de får lotta ut platser.
Tickstart:

idén med studier är ju att skuldsätta folk, så att de är tvugna att jobba


:D

Dan_the_ironman:

Undrade mest om det hänt något innom intagningen, har typ hört att en ny skola skulle öppnas och att intaget där var lite lägre men vet inte om jag missuppfattat. Annars har jag typ hört att de får lotta ut platser.


de lottar ut platser av de som söker genom gymnasiebetyg, det är inte en aktuell kvotgrupp för mig då jag studerat på komvux, vilket gör att jag inte ens behöver bemöda mig söka genom mina betyg.
jag ska gå folkhögskola, därefter fixa någorlunda högskoleprov, så komme rjag komma in på det betyget istället.
högskoleprovet är som lägst 1,8 om man söker via den gruppen, jag kommer söka via både den och folkhögskolegruppen, det ger mig goda chanser att komma in med ett högskoleprovsresultat över 1,6

så det är inte så omöjligt som det ibland låter om man bara ger sig fan på att fixa högskoleprovet. men jag har då en fördel att jag inte läst naturprogrammet, till skillnad från de flesta, då jga kan gå naturvetenskapligt basår på folkhögskola vars intagningsgrupp är liten, men kräver något lägre högskoleprovsresultat
Dan_the_ironman:

ok, antar att du kommer klara hp galant nu när du precis läst massa matte och skit.


läser ännu inte naturvetenskapligt basår, ska göra det om ett par år, jobbar först ett par år och läser omvårdnad på komvux.
vetifan hur det kommer gå första gången, men jag gör bara om det tills jag har 1,6-1,8 någonstans och sen kommer jag in!Dan_the_ironman:

Men lycka till iaf.


tack!