Forumet - Cv eller Pb

Cv eller Pb

864 0 22

Spana också in:

P0rnh00d:

Är lite vilse här!


Kortfattat:
Två olika dokument. Det bästa är att hålla båda till 1 A4 sida. Om det behövs mer, se till att ha en bra anledning till varför.

PB: Längst upp i (helst vänster) ena hörnet skriver du kontaktuppgifter inklusive mailadress.

Berätta kort om dig och varför du söker tjänsten samt varför just de ska välja just dig.

Långfattat: om du vill veta det så använd google annars kan jag skriva det i helgen åt dig.
Xisco:

Kortfattat:Två olika dokument. Det bästa är att hålla båda till 1 A4 sida. Om det behövs mer, se till att ha en bra anledning till varför.PB: Längst upp i (helst vänster) ena hörnet skriver du kontaktuppgifter inklusive mailadress.Berätta kort om dig och varför du söker tjänsten samt varför just de ska välja just dig.Långfattat: om du vill veta det så använd google annars kan jag skriva det i helgen åt dig.


hahahaha tack för den [y]
CV ska innehålla väldigt lite löpande text. Bara några få meningar per arbete, t.ex:

"Vaktmästare, Mjölkulle kommun: 2011-11-06-2012-08-30
Arbetsuppgifterna innefattade lokalvård och reparationsarbete. Arbetet innebar ansvar för kommunens samtliga skollokaler."

Eventuellt kan du skriva något om utbildning också, men det brukar vara rätt uppenbart vad de olika utbildningarna innebär - speciellt om du bara har gymnasiekompetens eller liknande.

Utöver det ska ditt CV innehålla dina personuppgifter och eventuella övriga meriter (kurser, körkort, certifieringar, etc.)

Man brukar säga att ett CV inte ska överstiga ett A4, men det beror lite på vad det är för typ av arbete som söks. Om det är ett arbete där ens vetenskapliga publikationer är av vikt kan det givetvis vara omöjligt att lista dem på en sida. Tanken är i alla fall att det ska gå snabbt och enkelt för läsaren att få en bild av dina kvalifikationer.

Ditt personliga brev ska vara just det - ett brev till arbetsgivaren. I det brevet ska du förklara vem du är som person, eventuellt lite om vad dina tidigare erfarenheter gett dig ("under min tid på <arbetsplats> lärde jag mig vikten av punktlighet och noggrannhet - något jag tror är mycket viktigt även hos er"), samt en förklaring om varför du tycker att arbetsgivaren ska prata med just dig.
P0rnh00d:

kachin:

Googla


Den sidan har använts av miljoner vill ha en fräsch pb!


[crazy]

men som tidigare sagt
cv: 1 sida. glöm inte beskriva kortfattat dina arbetsuppgifter, inte bara att du jobbat på hemköp t.ex.
pb: max 1 sida. fånga läsaren från första början, tråka ej ut, lyft fram dina positiva egenskaper, varför du är lämplig för jobbet, inget flummande om orelevanta saker, osv.
kachin:

men som tidigare sagtcv: 1 sida. glöm inte beskriva kortfattat dina arbetsuppgifter, inte bara att du jobbat på hemköp t.ex. pb: max 1 sida. fånga läsaren från första början, tråka ej ut, lyft fram dina positiva egenskaper, varför du är lämplig för jobbet, inget flummande om orelevanta saker, osv.


Jag ger dig cash om du skriver åt mig [bigcheers]