Forumet - Därför kommer aldrig kommunism att bli aktuell i Sverige

Därför kommer aldrig kommunism att bli aktuell i Sverige

1235 0 16
I den här tråden tänkte jag att vi skulle lista alla alternativ till att ALDRIG KOMMUNISM blir ett alternativ till alla redan befintlliga politiska inriktningar i Sverige. 

Jag börjar med...

...människans strävan att få det bättre. Lite bättre boende, lite finare bil, lite snyggare kläder, uppdatera sin mobiltelefon, köpa större platt-tv, ny dator, äta bättre, resa osv. För att kunna göra detta krävs förstås lite mer pengar. Hur får man det? Man jobbar lite extra eller får en bra affärsidé. Och vips falller hela idén med kommunismen.

Spana också in:

Orsaken till varför det "aldrig" kommer att bli aktuellt är likadan som varför krigsbojkott "aldrig" kommer att fungera: därför att folk inte tror att det skulle fungera. Inte för att det inte skulle göra det. 


Istechetvåpunktnoll: Nu behöver ju inte kommunism på 2000-talet innebära hampakläder och bilar gjorda utav härdad kartong.
*Ger feedback på det här så du blir uppmuntrad till att skriva mer av det här slaget*

mynona: Orsaken till varför det "aldrig" kommer att bli aktuellt är likadan som varför krigsbojkott "aldrig" kommer att fungera: därför att folk inte tror att det skulle fungera. Inte för att det inte skulle göra det. 


*Ger feedback på det här så du blir uppmuntrad till att skriva mer av det här slaget*
Det beror ju främst på att kommunismen ses på massor, men med främst två olika synsätt:

Statskapitalistisk kommunism och full kommunism:

Vid den förstnämnda kommer det, trots kollektivisering och proletariatets revolution att bildas en överklass i form av militär, ämbetsmän och i viss mån kulturelit. De kommer kunna leva på livets goda instängda i rum med tunga bokhyllor och läderfåtöljer. Samtidigt som folket utanför får samsas om leverbrödet, om än på lika villkor.

Vid denna s.k. fulla kommunismen så torde alla maktstrukturer blivit minimala, nästintill helt plant. Då kan alla ta del av vad man vill, där av borde ju hampakläderna vara förbisedda och för den delen bilarna (helst kollektivtrafik) vara tillgänglig för alla.