Forumet - Dagens klädstil

Dagens klädstil

8191 0 84
För ett bra tag sedan startade jag en topic om hur kvinnor klär sig utmanande i dagens samhälle och hur de blir våldtagna och ett offer som hamnar i fokus. Sällan lägs fokus på utmanande klädsel.

I dagens samhälle går ungdomar runt med latex byxor, tajta blanka leggings, tjejer med super tajta jeans och t.o.m killar med tajta jeans. Tajta jeans verkar vara inne hos även killar idag. carlings och jc säljer sånna jeans. ungdomar köper dem.

Det får mig att tänka på hur vi klär oss idag. Ska man uppmana till utmanande klädmode? Ska man undvika det?

Jag tror det finns en risk att manliga våldtäkter på män ökar. Varför? Därför att det blir mer attraherande.
Jag tror också att homosexualitet uppmanas, och att kvinnor och män blir objekt istället för människor.

Image

Image

Spana också in:

Patrick:

För ett bra tag sedan startade jag en topic om hur kvinnor klär sig utmanande i dagens samhälle och hur de blir våldtagna och ett offer som hamnar i fokus.


Jaså, kvinnor blir inte våldtagna i länder där de bär slöja? Inte heller blev de våldtagna i det forna Europa?

Men just det, då blev kvinnan tvångsbortgift och våldtäkt inom äktenskapet var lagligt [wink]

Patrick:

Sällan lägs fokus på utmanande klädsel.


Nej, eftersom det är brottslingen som har begått ett brott. Ska vi ha ett rättssamhälle måste vi lägga skulden på brottslingen och inte på offret.

Börjar vi tala om brottsprovokation kan vem som helst slippa undan ansvar för sitt brott. Vad som är provokation är nämligen subjektivt, och vem som helst skulle då kunna provocera andra utan att själv ens vara medveten om det. För vissa blir man en sexuell provokation om man går ut utan burka.

Den rätta synen på brottslighet är att alla bör ta ansvar för att inte begå brott. Det är alltså männen som bör behärska sig, inte kvinnan som bör tänka på vad som kan uppfattas som brottsprovokation. Det är bästa sättet att skapa ett bra samhälle. Man ska fokusera på brottsling och inte på offer.

Man kan välja mellan två metoder: att lägga ansvar på brottsling eller på offer. Dvs; att uppmana folk att inte begå brott, eller att uppmana dem att inte provocera fram brott; och att visa vem som begått mest fel genom att straffa brottsling eller offer. Man får välja vilken metod som skapar bäst samhälle.

Patrick:

Det får mig att tänka på hur vi klär oss idag. Ska man uppmana till utmanande klädmode? Ska man undvika det?


Alla ska få klä sig som de själva vill så länge de klär sig. Ju mer avklädda folk är desto mer avtrubbade blir för övrigt folk och dess mindre provocerade blir de: i länder där kvinnor bär slöja är bara en armbåge en enorm provokation, därför att man annars inte ser något alls. Om man är van vid att se mycket blir man heller inte lika provocerad.

Patrick:

Jag tror det finns en risk att manliga våldtäkter på män ökar. Varför? Därför att det blir mer attraherande.


Precis som när det gäller män som våldtar kvinnor, så är det mannens uppgift att lära sig självbehärskning. För samhällsmoralens skull ska man fokusera på brottslingen och inte på offret, och lära människan att inte begå brott snarare än att skuldbelägga offret.

Patrick:

Jag tror också att homosexualitet uppmanas


Det låter som om homosexualitet skulle vara något fel.

Patrick:

och att kvinnor och män blir objekt istället för människor.


I länder där kvinnor tvingas bära slöja är de så mycket sexobjekt att de tvingas dölja varenda centimeter av sin kropp just för att de inte ses som något annat än objekt. Kvinnor har alltid varit sexobjekt hur de än har klätt sig eftersom de inte tillåtits ha någon annan roll i samhället än könet. Män har tillåtits vara mer än bara män, dvs mer än sitt kön, och därför inte varit rena sexobjekt: dessutom har varken kvinnor eller homosexuella män tidigare tillåtits objektifiera män.

Nu erkänns heterotjejers och homokillars sexualitet och därmed blir även män sexobjekt, men det är inget problem eftersom de inte enbart är det. En människa är alltid ett sexobjekt för någon. Huvudsaken är att det inte är det enda man är, och nu när alla kan få vara mer än en könsvarelse kan också alla få vara både ett sexobjekt och en människa på en och samma gång.
Patrick:

klädmode? Ska man undvika det?


Att människor med en specifik utstyrsel riskerar att bli brottsoffer är ett minst sagt märkligt resonemang som tyder på okunskap.

Någonting du däremot borde ha i åtanke är:
I det nya samhället verkar livet vara en ständig jakt på karriär, kapital och andra status prioriterade erövringar. Man verkar vara villig att offra precis vad som helst. Unga flickor såväl pojkar opererar sina kroppar för att passa in i omänskliga ideal, med en förhoppning för att kunna pryda tidningarnas framsidor.

Patrick:

klädmode? Ska man undvika det?


Man behöver inte vara fåfäng för att bry sig om kläder. Jag förespråkar att man håller sig konsekvent till en klädstil. Det förenklar valet och kombinationen av kläder.
Kläder framkallar tydligen känslor. Kommer ihåg en gång under Almedalsveckan när vi var ett gäng som hade på oss kampanjtröjor för M. På kvällen gick vi förbi ett träd strax utanför ringmuren i Visby. Från ingenstans hojtar plötsligt ett par ungdomar "JÄVLA BORGARE NI SKA HA SPÖ". Vi kollar upp i trädet självklart sitter ett gäng pygmé-kommunister (max 16 år) utmed grenarna, viftandes med sina Loka petflaskor och skriker att vi ska passa oss och gud vet allt. Det var kul.
passaro:

...och hör sedan!


Skulle nog bli en jämn kamp egentligen. Vi stamtavle-avlade, elitistiska, eleganta, långa, bredaxlade, smarta, vältränade, välgödda och lugna borgare skulle nog stå oss ganska jämnt mot den klena och korkade, men ändå sjukligt desperata, våldsbenägna, i-större-utsträckning-ADHD-drabbade arbetarklassen.

Äh, är nerbäddad och sjuk. Måste roa mig med nånting [sad]
Jag ska kunna gå runt på stan i vilka kläder jag vill utan att bli våldtagen. Uppenbarligen kan man inte det, men varför ska vi då begränsa oss till det tänket som innebär att vi ska förhålla oss till våldtäktsmän/kvinnor? Då ger vi dem ännu mer rätt till att våldta oss när vi klär oss "utmanande".