Forumet - Dagens skolsystem..

Dagens skolsystem..

790 0 43
Betyg i 6an, nytt betygsgrad, kraven mycket hårdare och valet till gymnasiet ännu mer viktigare. Komvuxplatserna har minskats totalt och om man har högskolebehörighet kommer man inte in. Betygen för flertalet av elever har minskats. Vad är fel med skolsystemet idag? Jag är glad att jag kom ut ur detta innan all dessa förändringar.
För att det inte finns något vidare stort samhälleligt intresse att förbättra skolan, det kan ju kosta både tid och pengar.

Att kraven skulle vara hårdare vet jag inte, men när jag gick i grundskolan och på gymnasiet fick man betyg för att man försökt, inte nödvändigtvis för att man lärt sig något.
OF 5:

För att det inte finns något vidare stort samhälleligt intresse att förbättra skolan, det kan ju kosta både tid och pengar.


Saker och ting kunde ha varit som de var. Men nu måste vi ju konkurrera med omvärlden därför som det har kommit med förändringar. Tydligen har skoleleverna så dåliga resultat.

Spana också in:

Anura:

aker och ting kunde ha varit som de var. Men nu måste vi ju konkurrera med omvärlden därför som det har kommit med förändringar. Tydligen har skoleleverna så dåliga resultat.


är väll egentligen inte konstigt att konkurrera med omvärlden i ett samhälle där globalisering hyllas mer än något annat. Men hade det funnits ett intresse till att förbättra elevernas resultat så hade det också visat sig, konkurrens eller ej
Anura:

Jag vet vad hon menade och jag använde fel ord. Jag är ingen Yolo eller swag person, så nej Jag är bara en osäker liten grabb


Det spelar väl ingen roll om just DU inte använder dig av uttrycket Yolo och Swag i och med att du inte tillhör den grupp av ungdomar du först tycktes åsyfta i trådstarten. Och det förändrar inte att den svenska skolpolitiken är åt helvete.

Förstår inte alls hur du resonerar, du gör en tråd om vad som är fel med skolan och betygssättningen men du tycker Alliansen har gjort ett bra jobb?

dvärgkastarn:

Haha, underbart att du redan gnäller på dagens ungdom


Jamen jag döööör. Och än värre är det att se de här jävla småbarnsmammorna som är yngre än mig men har två barn hemma samtidigt som de springer i fuskpäls på krogen och ropar YOLO. Blir så trött. Kanske är konservativ men jag tycker föräldraskap åtminstone kan innebära att man lägger krogspringandet på hyllan ett tag [sad] Hade skämts ihjäl om min mamma hade flängt runt och instagrammat sina fyllebravader.

Rävpojken:

Varför anstränger ni er för att misstolka honom?


Anura:

För att dom vill hacka på mig


Mitt första inlägg i tråden var inte menat som ett personligt påhopp mot dig, Anura, jag är blott en simpel grammatikfascist som tycker det lönar sig att rätta folk när de skriver knasigt.