Forumet - Dagens ungdom behöver inte fler views?!

Dagens ungdom behöver inte fler views?!

2754 1 18

Spana också in:


Lucella:
Vad tycker du är bra? Motivera :)
Sociala medier-hetsen och den ständiga jakten efter likes och views bland unga känns jävligt destruktiv överlag. Både utifrån vad det gör med självkänslan men också då jakten säkert stundtals leder till hemska saker. Bra att någon kritiserar och uppmärksammar detta. Behövs dock mer.
Bra, folk gör nästintill vad som helst för att bli lite kända. Tycker allt har gått över styr både när det gäller att vara uppdaterad och lägga ut bilder på sitt "perfekta liv" för att få likes osv.. till att försöka få mest visningar av att göra något riktigt idiotiskt och det finns det gått om på Youtube.
förstår ju syftet med inriktning på psykisk hälsa istället för ett ytligt förhållande till sig själv och att vissa ungdomar baserar  sin självkänsla på bekräftelse och en jakt på likes. 

jag kan dock även känna att de inte förstår ungdomars relationer med sociala medier. istället för att ringa ett samtal, läsa tidningen eller skicka brev med polaroidbilder som man gjorde förr, använder en sociala medier. på grund av effektiviteten vet vi mer saker, snabbare och vi kommunicerar mer, men mer ytligt.  jag föredrar dock helt klart telefonsamtal och direkt kontakt.