Forumet - Dags för lite vardagsfeministiskt arbete

Dags för lite vardagsfeministiskt arbete

1369 0 75
Dagens värdeladdade förolämpningar ger en bild av könsvärdet som är svårt att acceptera, och som få skulle skriva under på.

Våra förolämpningar visar att:
Vaginor är äckliga och falska
Att suga kuk är förnedring
Kuken är ett maktorgan (hehe)


Nästa gång ni känner att ert ordförråd tryter uppmanar jag er att istället säga:
Din jävla kuk. Slicka min fitta.

Pusshej

Spana också in:

framtidstron lever:

"Men suug min"


feeling all back in the hoods again.. har inte hört fula förortssvordomar på över ett halvår nu [love]

framtidstron lever:

"Sug min kuk" är väl inte någonting som syftar på att motparten är bög, snarare är den relevanta laddningen i begreppet "sug min maktpinne".


mm iofs, tack vare porren!!! pga alltid killarna som står upp o filmar tjejerna neråt o ba SUCK IT BITCH O TA SKITEN I MUNNEN SEN NÄR JA KOMMER!!!! *dask dask*
För att inte tala om alla de här halvskämten som alla drar hela tiden om att "Vad gör du utanför köket?[wink]" och "Gör mig en macka[wink]". Hur besvarar man sådant?
Blir så less på mina vänner ibland. I ena sekunden är det självklart att alla ska vara jämställda och i nästa stund är det okay att säga sådana saker. Behöver ett klyftigt och vasst svar som får dem att känna sig intryckta i könsroller.
honolulu:

mm iofs, tack vare porren!!!


Jag skulle snarare påstå att porrens vinkling vidmakthåller och vittnar om, precis som våra värdeladdade förolämpningar, en association till kvinnan och hennes kön som lägre stående. Eller kanske jag snarare ska uttrycka mig som så att associationen till det fula, falska och lägre stående är kvinnan och fittan.

Jag skulle inte säga att det är orsaken till värdena.
Men det förhindrar inte ett vardagsfeministiskt arbete att även verka på ett sådant plan.
Mitt förolämpningsregister inkluderar vanligen inte könsord, måste jag börja eller räcker det att fortsätta som vanligt?

Webbitch:

Hur besvarar man sådant?


Tja, du kan ju påpeka att deras skämt är kränkande och dumma, om de råkar vara typen som inte vill göra sina vänner ledsna. Om inte så kanske du borde skaffa nya vänner.
Webbitch:

I och för sig. Men behöver en random manlig könsroll att kasta tillbaka i ansiktet på dem. Typ "När du har reparerat bilen, älskling" eller något.


Fast nu tenderar ju manliga könsroller att lyftas fram som positiva och mer värda än de kvinnliga, så det blir ju inte nedlåtande på samma sätt. Möjligen kan du påpeka att de verkligen inte behöver äta mer än de redan gör, om du inte har något emot att bidra till stigmatisering av tjockisar alltså.


framtidstron lever:

Då skulle jag råda dig att fortsätta som vanligt!


[party]