Forumet - Dagspressen tappar läsare

Dagspressen tappar läsare

498 0 25
För att göra historien kort: Nästan alla stora tidningar backar i antalet sålda lösnummer. Anledningen sägs ligga i att fler människor läser tidningarnas upplagor på internet och att man börjat få konkurrens från alternativa mediekällor som nättidningar, bloggar och twitter.

Frågeställningar:
1.Hur kommer det här påverka utbudet av tidningar på sikt?
2. Kommer vi inom en snar framtid att få se betalningssystem för att komma åt dessa tidningar?
3. Fria kommentarer


​http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/fortsatt-nedat-for-dagspressen_5967061.svd

Fortsatt nedåt för dagspressen

Dagspressen fortsätter att tappa läsare och krympa sina upplagor. Men SvD:s upplagesiffror visar att det finns en fortsatt stark betalningsvilja för kvalitetsjournalistik, säger SvD:s vd Gunilla Asker, ”minskningen är marginell”.

Den långtgående trenden där storstadstidningarna tappar läsare håller i sig. Det visar den senaste räckviddsmätningen från Orvesto för helåret 2010. Det var också ett år då de flesta dagstidningar minskade i upplaga, antalet utgivna tidningar, enligt siffror från Tidningsstatistik, TS, som publiceras idag.

Med undantag för Metro tappar samtliga storstadstidningar läsare. Tillbakagången ligger på uppåt 6 procent jämfört med 2009 (se tabell). SvD:s räckviddstapp på 5 procent bekymrar inte vd Gunilla Asker.

– Det är ganska små rörelser, och tidningsläsarna finns kvar. Man kan säga att totalt sett är ännu fler intresserade av SvD eftersom vi ökar vår trafik på webben, säger hon.
Redbulls:

Är några av de få men tappra tidningar som står upp mot det politisktkorrekta marxist-adamsmithianska etablissemanget och vissar nyheter nyanserat och utan någon politisk agendaa!!!!


Fast politiskt inkorrekt har droppat sin pro-sverigedemokratiska agenda nu när dom kommit in i riksdagen. Dom går så smått till att bli en neutral nyhetskälla som tar upp saker och ting andra kanaler inte gör. Detta är ändå ot, så var vänlig och lägg ner.

Spana också in: