Forumet - Dåliga förlorare

Dåliga förlorare

800 0 21

Är du en sådan som blir stingslig och jobbig och har svårt att acceptera när du förlorat/kommit sist?

Jag har alltid fått lära mig att det inte spelar någon roll, "det är bara ett spel", och således inte alltid fått vinna i spel med vuxna som liten, jag såg det tidigt som självklart att man ibland vann och ibland förlorade och grät inte för det, även om jag ju helst vann såklart.
Mitt yngre syskon har fått samma uppfostran men tänker inte alls på samma sätt och blev redan som mycket liten arg och ledsen när hen förlorade i sällskapsspel. Än idag blir hen rätt jobbig och sur.
Kanske beror det på att jag inte hade någon jämnårigt syskon att spela eller konkurrera med i väldigt ung ålder och därför inte alltid behövt dela, för sådant har ju med uppfostran och erfarenheter att göra tänker jag.

Är du en dålig förlorare?

Spana också in:

nej

men jag kan låtsas vara det ibland. 

seriöst arg över att jag förlorat skulle jag kunna bli mot en icke värdig vinnare, men jag brukar inte förlora mot någon sådan. det närmaste jag kommer är min irritation mot folk som anser sig ha vunnit när de inte har det, som i en diskussion, eftersom de då fortsätter vara blinda. det är irriterande

jag förlorar aldrig i något eftersom jag aldrig deltar, men jag jobbar på det. när jag väl deltar så är jag ett snille på att fuska. verkligen. jag ser exakt vad för fuffens som behövs. dock så erkänner jag alltid efteråt och visar gärna hur jag gjorde det, lite heder har man.

när jag väl deltagar och förlorarar så är det surt i ett väldigt litet tag. om det inte är mot min bror, då blir jag vansinnig... inombords.