Forumet - Dåligt grafikkort till wow?

Dåligt grafikkort till wow?

423 0 25
Har precis installerat WoW till min nya laptop, men det första som händer är att bilden laggar. Alltså, miljön/terrängen visas bara i skimrande färger, men jag kan fortfarande se alla kontroller. Det är ungefär som om min gubbe har fått ett allvarligt synfel! [cry] Är det grafikkortet som är roten till allt ont? Det är lika om jag är mitt ute i skogen eller inne i städer, men värst om jag är ihopkopplad i party, trots lågt deltagarantal.

Tilläggas bör att datorn inte är köpt med någon som helst gaming i åtanke, den är anpassad för typ affärsmän. Märke o modell är Fujitsu Siemens Esprimo Mobile M9400, och jag har tyvärr inte en blekaste aning om varken vad det sitter i för grafikkort eller vad wow kräver för kort, vet visst ingenting om grafikkort. Allt jag vill veta är om det möligtvis kan vara grafikkortet som är skit och om man kan lösa det genom att sänka inställningar.

Spana också in:

Donbot:

uppdatera drivrutinerna för grafikkortet eller köp ett luftgevär och har prickskyttstävling på skärmen vilket är roligare (har testat själv).


Alla drivrutiner är uppdaterade och jag har ingen ammo till luftgeväret. [sad] Men nu tror jag jag vet hur stort minne jag har på kortet tack vare dig, så tack! [bigsmile] 256MB, tror jag?

Men är det någon skillnad på trial-versionen och den riktiga versionen? Typ lägre krav grafiskt? För den har jag spelat på min gamla dator, 4 år gammal, som knappast var något tekniskt underverk...
Inte för att nån bryr sig men jag uppdaterar ändå![bigsmile]

Jag ringde WoW-support och fick hjälp med att ladda ned drivrutiner till grafikkortet direkt från Intels hemsida, men det som nog egentligen var det som hjälpte var att hon fick mig att skriva in en grej i Config-filen.. Strunt samma, nu funkar det, tack för goda tips o råd! [bigcheers]dödgrävarn:

Köp den största. Jag vetefan varför det blir så, men så mycket vet jag ATT det funkar. Lycka till [smile]


Tyvärr hann jag inte testa magneten, det får bli nästa gång den pajar, då är den prio ett! [cute]
aristoteles:

Berätta gärna vad du gjorde.[y]


I WoW-mappen finns det en mapp som heter "WTF" (xD) Däri finns en fil som heter "Config" vilken man skulle öppna med typ WordPad. Där gick man längs ner på sidan och skapade en ny rad. Jag fick veta att jag skulle skriva in SET gxApi "opengl" vilket då skulle få den att öppna upp i ett nytt mood eller nåt. Sparade och testade, och sen dess funkar det! [bigsmile] (nu är det normalt lagg då och då, alltså bilden hackar, men det är jag beredd att acceptera pga att min förutsättningar kanske inte är de bästa)
aristoteles:

Aa, ditt kort kanske har bättre stöd för opengl än direct3d, hmmm.


Jo, det var nog nåt i den stilen hon sa. [smile] Kan inte alls det här och känner att jag måste lära mig mer, avskyr att få problem och inte kunna lösa de själv. Finns det någon typ programmering/liknande kurs/program man kan läsa på universitet utan att ha Matte C? Så svårt att förstå alla kataloger. [sad]
elka9110:

Kan inte alls det här och känner att jag måste lära mig mer, avskyr att få problem och inte kunna lösa de själv. Finns det någon typ programmering/liknande kurs/program man kan läsa på universitet utan att ha Matte C? Så svårt att förstå alla kataloger


Gör man en google sökning på SET gxApi "opengl" http://www.google.se/search?hl=sv&q=SET+gxApi+%22opengl%22&btnG=S%C3%B6k&meta= märket man att detta kommando är något som är specifikt för World of Warcraft och företaget bakom spelet har programmerat att detta kommandot ska användas för att just ändra till opengl grafik. Det finns nog ingen utbildning/kurs som skulle ha lärt dig det kommandot eller som lär ut liknande för spel eftersom sådana kommandon är olika i olika spel. Däremot är det så klart mer sannolikt att en erfaren problemlösare kommer att hitta lösningen som är SET gxApi "opengl". Man behöver nog INTE lära sig programmering för att lära sig skriva sådana här kommandon.

Vill du lära dig lösa liknande tekniska problem som du stött på så rekommenderar jag följande:
1) Läs på tekniska forum om problem, då det gäller World of Warcraft så: http://forums.worldofwarcraft.com/board.html?forumId=11110&sid=1. Andra forum är http://eforum.idg.se/, och http://www.tomshardware.se/forum/. Använd även Google för att söka efter problemen och på det viset komma in på forum.
2) Som aristoteles nämnde ovan, använd Google för att söka efter terminologi och begrepp du stöter på.
3) Problem finns antingen i mjukvara eller hårdvara. Gällande hårdvara bör man först se om spelen uppfyller spelens systemkrav. Grafikkortet är enligt mig den mest kritiska komponenten för att ett spel ska fungera bra. Då det gäller mjukvara är det ofta nya drivrutiner för hårdvara och patchar för spel som löser problemen. Mer sällan är det inställningar i BIOS, BIOS uppdatering, Windows uppdateringar och kommandon man ska skriva in i filer.
4) Då man löser datorrelaterade problem bör man vara framförallt systematisk. Det handlar mycket om erfarenhet av att lösa problem snarare än utbildning. Således tränar man upp metoderna för hur man generellt går till väga.