Forumet - dåligt mående är glorifierat

dåligt mående är glorifierat

3061 2 54

Spana också in:

Tycker det är okänsligt och okunnigt att säga att deprimerade och utmattningsdeprimerade människor försöker hävda sig eller dra till sig uppmärksamhet för att de uttrycker att de mår dåligt. De som mår dåligt på riktigt söker hjälp, inget annat. Subkulturer med ledsen musik och konst är ett sätt att få utlopp för sin ångest och finna människor som förstår ens situation.

Kan tala utifrån egen erfarenhet då jag har varit utmattningsdeprimerad och deprimerad. Det är snarare någonting jag skäms för - ett svaghetstecken  (vilket jag iof inte heller tycker att man ska göra). Det är någonting som man inte önskar någon människa och drar sig för att pådyvla andra oro.


MissAnox: Tycker det är okänsligt och okunnigt att säga att deprimerade och utmattningsdeprimerade människor försöker hävda sig eller dra till sig uppmärksamhet för att de uttrycker att de mår dåligt. De som mår dåligt på riktigt söker hjälp, inget annat. Subkulturer med ledsen musik och konst är ett sätt att få utlopp för sin ångest och finna människor som förstår ens situation.

Kan tala utifrån egen erfarenhet då jag har varit utmattningsdeprimerad och deprimerad. Det är snarare någonting jag skäms för - ett svaghetstecken  (vilket jag iof inte heller tycker att man ska göra). Det är någonting som man inte önskar någon människa och drar sig för att pådyvla andra oro.

jag håller med dig. men vad har det med det jag skrev att göra?

amsi: jag håller med dig. men vad har det med det jag skrev att göra?
Uppfattade förmodligen felaktigt att kommentarerna nedan av dig och Myksa hävdar att de som mår dåligt själva tycker att de är coola på grund av sitt dåliga mående.


amsi: mår man dåligt är man cool
Myksa: Att vara överarbetat, utbränd och att ha gått in i väggen är också lite tufft. =S

Det jag skrev är framförallt riktat till Sincan.

sincan: plötsligt inne i en riktigt depression utan att egentligen ha en vettig anledning.

MissAnox:
Uppfattade förmodligen felaktigt att kommentarerna nedan av dig och Myksa hävdar att de som mår dåligt själva tycker att de är coola på grund av sitt dåliga mående.Det jag skrev är framförallt riktat till Sincan.

det var ett skämt. jag tror också att du baserar ditt uttalande på saker du hört från en annan umare, men jag kan ha fel.

Jag driver inte (kan ha förstått dig fel men uppfattade det som om du nu påstod att tråden är ett skämt, amsi?). Självklart försöker inte deprimerade människor söka uppmärksamhet och jag tror att det finns ytterst få människor som faktiskt lider av depression som tycker att det är coolt någonstans. Jag syftar mer på att det i nuläget börjar bli "populärt" att må dåligt, att de som inte är deprimerade försöker att verka deprimerade för att det anses vara lite coolt, filosofiskt och djupt typ, om ni förstår vad jag menar. Det tycker nog inte alla och jag tror verkligen inte att någon som lider av depression tycker så, men bland vissa umgängen verkar det lite så ibland.


linoonil: Jag driver inte (kan ha förstått dig fel men uppfattade det som om du nu påstod att tråden är ett skämt, amsi?). Självklart försöker inte deprimerade människor söka uppmärksamhet och jag tror att det finns ytterst få människor som faktiskt lider av depression som tycker att det är coolt någonstans. Jag syftar mer på att det i nuläget börjar bli "populärt" att må dåligt, att de som inte är deprimerade försöker att verka deprimerade för att det anses vara lite coolt, filosofiskt och djupt typ, om ni förstår vad jag menar. Det tycker nog inte alla och jag tror verkligen inte att någon som lider av depression tycker så, men bland vissa umgängen verkar det lite så ibland.
jag skrev att uttalandet att 
amsi: mår man dåligt är man cool
var ett skämt. tråden är inte ett skämt. jag har inte skrivit någonting om att folk som är deprimerade/mår dåligt söker uppmärksamhet.