Forumet - Dåligt självförtroende men orkar inte göra något åt det.

Dåligt självförtroende men orkar inte göra något åt det.

94 0 7
Jag har, sedan jag var ca 13 år haft dåligt självförtroende,
ibland kan jag känna mig as snygg för att i nästa stund känna mig hur ful som helst.
Jag har haft pojkvänner, strul & ligg och får ofta höra att jag ser bra ut, men jag har alltid känslan av att dom ljuger eller driver med mig för att kunna göra mig till åtlöje vid ett senare tillfälle.

Jag har t.ex världens största komplex över min rumpa & höfter, jag har jävligt breda höftben vilket gör så att hela jag ser mycket större ut (enligt mig då).
Jag är lite överviktig, och jag har tänkt flera gånger att jag SKA gå ner i vikt, men jag finner liksom ingen motivation eftersom att killar ändå verkar vilja ha mig, men samtidigt så mår jag sjukt dåligt med mig själv och liksom backar undan i alla mina förhållanden tillslut eftersom jag inte känner mig bra nog.

Det jag egentligen vill ha hjälp med, är väl om någon skulle kunna komma på ett sätt som jag kan motivera mig själv, och jag antar att det här inte låter som ett problem alls, men jag mår så dåligt i vissa perioder att jag inte går utanför dörren på flera veckor. Och jag blir så förbannad på mig själv varenda gång jag tappar motivationen och skiter i mina löften till mig själv och inte orkar försöka gå ner i vikt.

Jag orkar verkligen inte mer nu, och behöver verkligen hjälp..
känner SÅ igen mei..de e sjukt :/ men, javet int om det är bättre att säga " tänk int på va andra tycker" om du endå själv int e trivs med dig.. men försök att me hjälp av att du tänker " ja e assnygg" varje gång du ser dig i spegeln eller " damn girl" eler nåt i stil med sånt , de hjälper! och jag kan ha såna dagar som jag inte går till skolan för ja ser så äklig ut, och vad jag än gör hjälper det inte..men de började hjälpa mig att bara intala mei själv hu vacker ja faktist är. jag behöver inte vara smal, för int finns de nåt för pojkarna att ta i då? de e snyggt med curves! alla e unika, och det är ju endå mest insidan som räknas.du kan vara hur snygg som helst men har du en ful insida lyser det starkt igenom..

använd bara kläder du trivs i.. jag började använda sweatshirts och jeans till skolan istället för massor av smycken och toppar etc som jag inte alls egentligen trivdes i..o voila! kände mei aassssnygg!

börja tänka på en sak. tex att. satsa på tex om du tycker ditt hår e snyggt. satsa på det, du behöver inte alltid satsa på allt kanske bar adenädr ena saken?
om du diggar din rumpa , få den att synas och det höjer din självkänsla?


blev lite stökigt nu och oorganiserat men hoppas det hjälpte lite:)

Spana också in:

Vid vilka tillfällen mår du riktigt bra? Alltså när, med vilka personer, känner du dig självsäker? Kan du kanske försöka vara i de här situationerna oftare?

Av vilken anledning vill du gå ner i vikt?

Och sist: det blir bättre med tiden! Jag hade massor av komplex när jag var 13-15. Breda fötter, konformade bröst, utputande mage, tung, stora händer osv. Jag ser i stort sett likadan ut idag som jag gjorde då. Men det är inget som stör mig längre, för jag insåg med tiden att ingen vettig jävel bryr sig om mina bröst är runda eller inte, eller om mina händer är stora. Jag är mest fascinerad och tacksam över att min kropp är frisk.

Mitt tips är (men vet inte om det funkar när man väl är deppig, kanske mest är i efterhand):
- När du känner dig deppig över vikt eller liknande, fråga dig själv "varför är det egentligen viktigt att vara smal?" "För vems skull vill jag egentligen gå ner i vikt" "Varför tror jag att jag skulle bli lyckligare av det?"

Tror du att det skulle funka?