Forumet - damp hund:O

damp hund:O

2263 0 31
tjenna jag har en 10 veckors gammal hund en labrador/chäffer/boxer blandras, och hon är helt vild hon sska bita i allt, och när man säger åt hon t.ex när hon biter en i armen och hon slutar inte då trycker jag ner hon och hålller hon i nackskinnet, men hon är så envis hon blir bara mer "busig" ska bita hårdare och viffsa på sin jävla svans jävel, vad tycker ni jag ska göra för att hon ska lugna ner sig ?:S, jag tar juh ut hon och så, sen lekar jag lite med hon men undertiden vi busar får hon fan arabies eller något damp som fan :P, som sagt de jag skrev där uppe, Bara seriösa svar

Spana också in:

Har en lagotto romagnolo på 12 veckor, brukar gå ut med henne i skogen och gå sakta så får hon trötta ut sig själv.

Om hon är väldigt bitig så har jag märkt att hon ofta är övertrött eller hungrig.

Om hon biter dig, säg till på skarpen en gång (hon ska sätta sig/lägga sig ned, som hon gjorde när hennes mamma morrade åt henne när hon var mindre). Slutar hon inte så ignorera henne; byt ut din hand mot en leksak och gå där ifrån.
japansgrill:

och när man säger åt hon t.ex när hon biter en i armen och hon slutar inte


Tror du att hunden kan svenska? Det säger väl säg självt att hunden inte förstår dig ännu? Det är ju dessutom bara en liten, liten valp, en bebis. Som du beskriver är du för hård mot henne.

Sen är den blandningen av raser en, ja vad ska man säga, knasig blandning. Hunden lär bli lite koko om ni inte jobbar väldigt mycket med henne när hon är äldre, mycket äldre.

Havstomat:

lagotto romagnolo


[love][love]
Hunden är ju än så länge bara en valp...
Sätt upp tydliga regler från början men att hunden är busig får du nog ta och leva med...
Långa promenader, mycket bus och lek så hon blir av med lite energi sen kan du träna kommandon osv.

Som sagt, ha i åtanke att hon är en valp... "buset" kommer att hålla i sig ett tag...
japansgrill:

då trycker jag ner hon och hålller hon i nackskinnet,


Gör inte det. Om det inte utförs med exakt rätt tajming, handlag, stämning osv så kommer hunden bara att känna av det som att du misshandlar den. Den förstår då inte "alfahane-situationen" som är tänkt att uppstå och kommer enbart att tappa förtroende för dig. Det kan leda till ett tänk hos hunden som "Om inte han tänker ta hand om mig får jag ta hand om mig själv". Vilket ofta resulterar i beteende som kräver avlivning av stackaren.

japansgrill:

vad tycker ni jag ska göra för att hon ska lugna ner sig ?:S


Lär din hund bestraffningarna "nej" och "fy" där "fy" är grövre. Nyp den i örat första gången du säger "fy" så kommer den aldrig att glömma det. "Nej" räcker med att du ser stor och elak ut och säger det med en mörk och läskig röst.

I övrigt ska du bara ha tålamod med valpen och tillrättavisa den när den gör fel. Visa vem som bestämmer genom att träna olika kommandon som sitt, och ligg, osv. Flytta den då och då om den ligger på "den bästa platsen i soffan". Se till att den flyttar sig för dig om du kommer gåendes. Se till att det är du som går först in genom dörrar. Se till att det är du som äter först.

Hundar behöver någon som visar dem vem som bestämmer.
xsaosinx:

"nej" och "fy" där "fy" är grövre.


Varför ska "fy" vara värre än "nej"? Förstår inte alls meningen med detta. Ett nej är ett nej och nej ska gälla på en gång inte om en kvart.

xsaosinx:

Se till att det är du som går först in genom dörrar. Se till att det är du som äter först.


Bullshit.[rolleyes] Är tråkig och återgår till vargar, går alltid alfahanen/tiken först i alla situationer? Skulle inte tro det.