Forumet - Dancing Queen lär ut strippdans för 6-åringar

Dancing Queen lär ut strippdans för 6-åringar

525 0 37
Läste att Dancing Queen lär ut Pole Dance för 6åringar. Fast dom har valt att kalla det Kids Acro för att inte skrämma bort föräldrarna.

Läste också att Nordisk Ungdom hade sprayat ner deras dörr som en protest och hittade denna länken

http://www.nationell.nu/2011/01/22/dancing-queen-anmaler-nordisk-ungdom/

Diskussion: Vad tycker ni om Dancing Queen? Tror ni dom har lite fuffens bakom stängda dörrar som det står i artikeln och i kommentarerna? Va den här "aktionen" bra?


Själv tycker jag inget speciellt om Dancing Queen men att dom lär ut pole dance till barn verkar sjukt och det framgår ju jätte mycket att dom faktiskt håller på med det fast dom försöker dölja det efter att det blev känt.
Sen gillar jag att folk reagerar men man kanske inte ska spraya ner någons dörr!?

Spana också in:

Rödingajävel:

TheLine: Hur menar ni med att dom är rädda för människors sexualitet? Dom vill väl bara att barn ska vara barn?
Barn är väl de som tycker det är roligast att dansa av alla? [confused]


Ja, fast dom kan väl dansa utan att använda en stång som är oerhört sexuellt laddad?Postorderhoran:

pole dancing är ju bra träning. dom behöver ju inte ta av kläder. Jag skulle träna pole dancing om jag kunde fysiskt.


Fast att dansa eller åla sig runt en strippstång är ju sexuellt laddat även om man inte tar av sig kläderna?
alltså påldans ÄR sexuellt associerat ja, i övrigt är det väll en kul gymnastisk sport typ? [shake] är inte direkt som bh på fem åringar, fyller en fysisk funktion.

ser inget problem med det så länge det inte är sexuellt anspelat utan bara bygga muskler och röra på sig genom att slänga sig runt på en påle, visst. all aktivitet ska väll ses som något bra, hellre det än tjocka ungar.
Rödingajävel:

En snygg kropp är också sexuellt laddad, ska man uppmuntra ungdomar att bli tjocka också menar du? Ser ej problemet med att barn dansar kring en stång, är säkert bra träning.


Okej, såhär. Att barn är i en miljö fullt av sexiga tjejer som strippar, både på bilder, posters, banderoller och i faktiskta personer kommer naturligtvis ge barnen ytterliggare press på att dom måste leva upp till medias ideal. Naturligtvis ska man sträva efter att leva hälsosamt och sunt men när barn tolkar hur deras förebilder ser ut så mår många dåligt för man kan inte bli lika snygg eller lika smal.

ett jätte stort problem bland barn och ungdomar är ju just att man själv tycker att man är ful jämför med dom i media och på bilder. Om man då lägger på att man måste vara så sexig som möjlig genom att dansa på en stång som vi äldre associerar med något sexuellt kan ju aldrig vara något vettigt?

Barnen kan lika väl träna med andra redskap och saker än en sexuellt laddad stång
Rödingajävel:

Eller så kan de få dansa kring en stång och så ser man vad det riktiga problemet är, nämligen de samhälleliga skönhetsidealen. Du attackerar liksom problemet ur fel ände.


Huvudfrågan i just detta ämnet är inte skönhetsidealen (my bad, jag drog upp det först) utan att barn sexualiseras och därför blir det ju naturligtvis att jag attackerar från fel ände.

Barnen närmar sig en sexuell miljö när man låter dom träna en typ av strippdans runt en stång, man visar filmer i skolan (tänker på den senaste "sex på kartan") där barn har sex med varandra och man visar all form av sex man kan ha.

Att dom dansar kring en strippstång är absolut inte det allvarligaste men det är en onödig sexualisering som blir ännu en del av det stora problemet SEXUALISERING AV BARN.

Känner att jag börjar tappa fokus då klockan är kvart över läggdags för längesedan så ber om ursäkt för stavfel och konstiga meningsuppbyggnader.
Lounge fact:

Bra om det avsexualiseras


En människa som håller på runt/med en stång kommer alltid att förknippas med sex (strippdans). Jag tror inte heller att barnen tänker på det, men faktum kvarstår. Strippor kommer nog alltid att dansa runt en stång. Inte hålla på med en boll.
kraamisz:

En människa som håller på runt/med en stång kommer alltid att förknippas med sex (strippdans). Jag tror inte heller att barnen tänker på det, men faktum kvarstår. Strippor kommer nog alltid att dansa runt en stång. Inte hålla på med en boll.


Ja precis.. barn tänker inte på det. Varför ska då vi vuxna komma och förstöra deras lekar med babbel om att det är sexuellt anspelat, när det inte är något fel eg: Det är påklädd fysisk rolig aktivitet runt en stång, se det så istället.